НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Xiaomi Mi A2

ВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Xiaomi Mi A2

4581
Написана от  nixanbal

Вторият смартфон с чиста версия на Android от Xiaomi е вече тук. Става въпрос за Xiaomi Mi A2, който продължава започнатото с миналогодишния Mi A1 и все така предлага привлекателна комбинация от приятен списък екстри и атрактивна цена, подплатени от софтуера на Google в най-чист вид и с обещание за редовни и бързи ъпдейти.

Xiaomi Mi A2 е у мен от няколко седмици и преди детайлното видео ревю е време за разопаковане и първи впечатления...

Започвам с кутията, която е съвсем семпла и единствено отзад съдържа информация за някои основни екстри на Mi A2, а освен това е посочено, че версията е черна, с 4 GB RAM и 64 GB вградена памет.

Махам фолиото и продължавам с разопаковането, като най-отгоре ни посреща малък джоб, събрал кратко ръководство за бърз старт на телефона, преходник от USB Type-C порт към 3.5 мм жак за слушалки и игла за изваждане на двойния SIM слот. Тук е и традиционният за моделите на Xiaomi силиконов калъф, който при черната версия на Mi A2 е черен, а при останалите - изцяло прозрачен. Следва самият телефон. Него обаче ще разгледаме отблизо след малко.

Най-отдолу в кутията е основната част от зарядното, както и кабелът към него, който, както стана дума, е от стандарта USB Type-C.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

Ето го и Xiaomi Mi A2.

Апаратът е интересен с това, че при него производителят не използва собствения си интерфейс MIUI, а залага на Android в чист вид. Нещо повече - моделът е част от програмата Android One, което означава, че получавате софтуера във вида и с пакета приложения, с които са го създали Google, а освен това ще разчитате на по-бързи ъпдейти след излизане на всяка нова версия. Ъпдейтите по сигурността пък обикновено са за 3 години напред, което звучи добре, ако планирате да изкарате повече време с този модел.

Иначе Mi A2 е устройство от среден клас, което се базира на чипсета Snapdragon 660, има 4 GB RAM и 64 GB вградена памет, но не и microSD слот.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

По-сериозна промяна спрямо миналогодишния А1 е порасналият дисплей - вече 5.99", с издължена форма и по-тънки рамки, Gorilla Glass 5 защита и с Full HD+ резолюция, което прави гъстота на точките от около 400 ppi. Като цяло дисплеят на Mi A2 изглежда чудесно, макар и с не толкова наситено черно и ярки цветове, колкото при AMOLED екрана на флагмана Mi 8.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

От тънкото 7.3 мм метално тяло на Mi A2 леко се подава двойната му основна камера. Тя използва 12 МР основен сензор с размер на пикселите 1.25μm и бленда f/1.75 плюс 20 МР сензор с технология за обединяване на 4 пиксела в 1. Последното означава, че тъкмо тази 20 МР камера ще се използва с преимущество при нощни снимки или при ниска осветеност, когато големите 2.0μm пиксели ще са способни да улавят повече светлина и съответно да постигат по-качествен образ.

А снимките на Xiaomi Mi A2 не са никак лоши за този ценови сегмент, но подробности за камерата, изкуствения интелект в нея и резултатите ще ви споделя след няколко дни в подробния обзор на модела.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

Интересен факт е между другото, че предната камера е със същия 20 МР сензор и използва същата технология за обединяване на пикселите, така че очаквайте и по-добри селфита.

Иначе Mi A2 идва със скенер за пръстови отпечатъци, 3010 mAh батерия и има дори инфрачервен порт, чрез който можете да управлявате телевизора си например.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

До няколко дни очаквайте и детайлното видео ревю на Xiaomi Mi A2 и неговата олекотена версия Mi A2 Lite.

Припомням ви, че смартфоните Xiaomi се разпространяват официално в България от Солитрон, както е указано и в сайта на производителя - цък, което всъщност прави възможно и по-широкото им предлагане не само в търговската мрежа, но и при мобилните оператори. 

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer