НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Xiaomi Mi A2

ВИДЕО: Разопаковане и първа среща с Xiaomi Mi A2

3936
Написана от  nixanbal

Вторият смартфон с чиста версия на Android от Xiaomi е вече тук. Става въпрос за Xiaomi Mi A2, който продължава започнатото с миналогодишния Mi A1 и все така предлага привлекателна комбинация от приятен списък екстри и атрактивна цена, подплатени от софтуера на Google в най-чист вид и с обещание за редовни и бързи ъпдейти.

Xiaomi Mi A2 е у мен от няколко седмици и преди детайлното видео ревю е време за разопаковане и първи впечатления...

Започвам с кутията, която е съвсем семпла и единствено отзад съдържа информация за някои основни екстри на Mi A2, а освен това е посочено, че версията е черна, с 4 GB RAM и 64 GB вградена памет.

Махам фолиото и продължавам с разопаковането, като най-отгоре ни посреща малък джоб, събрал кратко ръководство за бърз старт на телефона, преходник от USB Type-C порт към 3.5 мм жак за слушалки и игла за изваждане на двойния SIM слот. Тук е и традиционният за моделите на Xiaomi силиконов калъф, който при черната версия на Mi A2 е черен, а при останалите - изцяло прозрачен. Следва самият телефон. Него обаче ще разгледаме отблизо след малко.

Най-отдолу в кутията е основната част от зарядното, както и кабелът към него, който, както стана дума, е от стандарта USB Type-C.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

Ето го и Xiaomi Mi A2.

Апаратът е интересен с това, че при него производителят не използва собствения си интерфейс MIUI, а залага на Android в чист вид. Нещо повече - моделът е част от програмата Android One, което означава, че получавате софтуера във вида и с пакета приложения, с които са го създали Google, а освен това ще разчитате на по-бързи ъпдейти след излизане на всяка нова версия. Ъпдейтите по сигурността пък обикновено са за 3 години напред, което звучи добре, ако планирате да изкарате повече време с този модел.

Иначе Mi A2 е устройство от среден клас, което се базира на чипсета Snapdragon 660, има 4 GB RAM и 64 GB вградена памет, но не и microSD слот.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

По-сериозна промяна спрямо миналогодишния А1 е порасналият дисплей - вече 5.99", с издължена форма и по-тънки рамки, Gorilla Glass 5 защита и с Full HD+ резолюция, което прави гъстота на точките от около 400 ppi. Като цяло дисплеят на Mi A2 изглежда чудесно, макар и с не толкова наситено черно и ярки цветове, колкото при AMOLED екрана на флагмана Mi 8.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

От тънкото 7.3 мм метално тяло на Mi A2 леко се подава двойната му основна камера. Тя използва 12 МР основен сензор с размер на пикселите 1.25μm и бленда f/1.75 плюс 20 МР сензор с технология за обединяване на 4 пиксела в 1. Последното означава, че тъкмо тази 20 МР камера ще се използва с преимущество при нощни снимки или при ниска осветеност, когато големите 2.0μm пиксели ще са способни да улавят повече светлина и съответно да постигат по-качествен образ.

А снимките на Xiaomi Mi A2 не са никак лоши за този ценови сегмент, но подробности за камерата, изкуствения интелект в нея и резултатите ще ви споделя след няколко дни в подробния обзор на модела.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

Интересен факт е между другото, че предната камера е със същия 20 МР сензор и използва същата технология за обединяване на пикселите, така че очаквайте и по-добри селфита.

Иначе Mi A2 идва със скенер за пръстови отпечатъци, 3010 mAh батерия и има дори инфрачервен порт, чрез който можете да управлявате телевизора си например.

Xiaomi Mi A2 @ nixanbal.com

До няколко дни очаквайте и детайлното видео ревю на Xiaomi Mi A2 и неговата олекотена версия Mi A2 Lite.

Припомням ви, че смартфоните Xiaomi се разпространяват официално в България от Солитрон, както е указано и в сайта на производителя - цък, което всъщност прави възможно и по-широкото им предлагане не само в търговската мрежа, но и при мобилните оператори. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer