НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане на Nokia 7.2

ВИДЕО: Разопаковане на Nokia 7.2

4936
Написана от  nixanbal

Ето го и него! Nokia 7.2, или просто новата Nokia 7, е най-актуалният смартфон от среден клас на HMD Global, който беше представен пред света на изложението IFA 2019 в Берлин и още тогава ви разказах за него и неговия подгласник Nokia 6.2. Днес Nokia 7.2 вече е при мен за ревю - дни след излизането му на българския пазар. Преди детайлното видео с впечатления от работата ми с него обаче, време е за бързо разопаковане...

Кутията на Nokia 7.2 изглежда съвсем стандартно за моделите с тази марка, като отпред е посочено, че апаратът, както и другите устройства на HMD Global, е част от програмата Android One на Google. Това означва, че той ще получава актуализации до следващите големи версии на Android за 2 години напред, а ъпдейтите по сигурността - цели 3 години. 

Отзад са посочени някои от основните характеристики на модела, но сега няма да се спирам на тях.

Nokia 7.2 unboxing @ nixanbal.com

С повдигането на капака ни посреща самият Nokia 7.2. Смартфонът има нов стикер върху дисплея си, който указва разположения отляво на корпуса специален бутон за активиране на Google Assistant. Отдолу е иглата за изваждане на тройния слот, който може да побере едновременно две nanoSIM карти и една microSD карта памет.

Nokia 7.2 unboxing @ nixanbal.com

В специално отделение откриваме първо основната част от зарядното на смартфона, която позволява 10 W зареждане. В следващите дни ще тествам, но предполагам, че ще запълва сравнително бързо 3500 mAh капацитет на батерията. 

Nokia 7.2 unboxing @ nixanbal.com

Следват слушалките към Nokia 7.2, които изглеждат съвсем базови и се усещат като по-скоро евтин модел. Виждате, че са с 3.5 мм накрайник, защото апаратът не е изгубил жака си. Моят съвет е, ако се възползвате от него, да изберете по-качествен модел слушалки от този тук. Накрая в кутията е USB кабелът, който е от новия стандарт USB Type-C, а отдолу има и няколко книжки за по-лесно ориентиране с телефона, ако ви е необходима подобна помощ.

Nokia 7.2 unboxing @ nixanbal.com

Nokia 7.2 има свеж дизайн с матов стъклен гръб, който се радвам, че е наличен и в този смарагдовозелен цвят. Усещането от допира до него е супер приятно, а хубавото е, че не остават и следи от пръсти. Важен акцент от характеристиките на смартфона е тройната му основна камера с оптика ZEISS и 48 MP главен сензор, както и големият дисплей с HDR поддръжка. Колкото до конфигурацията - тя се базира на чипсета Snapdragon 660, допълнен от 6 GB RAM и 128 GB вградена памет, което е по-добрата модификация и единствената, която ще се предлага в България.

Nokia 7.2 unboxing @ nixanbal.com

Цената на Nokia 7.2 без договор към оператор към днешна дата е около 600-650 лв., а в следващите дни очаквайте и детайлното му ревю в nixanbal.com и в канала YouTube.com/nixanbal.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer