НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане на Nokia 7 Plus

ВИДЕО: Разопаковане на Nokia 7 Plus

5462
Написана от  nixanbal

Месец и половина след световната му премиера в Барселона най-вълнуващият модел на HMD Global за 2018 г. вече е тук. Nokia 7 Plus е атрактивно със спецификациите, а и с дизайна си устройство, което прави сериозна заявка да раздвижи пазара, без да е позиционирано в най-високия клас.

Преди детайлното ревю в nixanbal обаче време е за разопаковане и преглед на най-важните екстри на Nokia 7 Plus!

Кутията на апарата е стандартна за моделите с марката. Отзад са изписани част от основните спецификации на смартфона, а отстрани ще видите че моята бройка е Black/Copper - т.е. черната версия с медни акценти.

Започвам със същинското разопаковане на Nokia 7 Plus, като с отварянето на кутията веднага ме посреща самият телефон. За него обаче ще стане дума малко по-нататък...

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Ред е на задължителната игла за изваждане на слота за nanoSIM и microSD картите, като при двусимовата версия вместо допълнителна памет можете да сложите втора операторска карта.

Отдолу са цял куп книжки с бързи упътвания за ползване на смартфона, но далеч по-интересен е силиконовият калъф. Подобен аксесоар няма да направи устройството ви по-привлекателно, нито ще му даде 100% защита от щети, но със сигурност е полезна добавка, особено ако ви трябва време да си харесате по-добър вариант за кейс.

В кутийката отляво са събрани няколко неща, като първо изпада основната част от зарядното, на която ще разчитате за бързото запълване капацитета на 3800-mAh батерия в Nokia 7 Plus. Следва доста добре стегнатият в опаковката му USB кабел. Нищо нестандартно и тук, освен че вече е от новия вид Type-C. До момента той се предлагаше само в серия 8 на смартфоните Nokia. Накрая идват слушалките. Дизайнът им е тип тапи, подходящи са за ползване като хендсфри, имат бутон за приемане на обаждания и са с 3.5 мм накрайник, тъй като телефонът има такъв жак.

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

И така Nokia 7 Plus по мое мнение действително е най-интересният смартфон на HMD Global до момента. Това се дължи на атрактивният списък характеристики, събран в тяло с приятен и модерен дизайн и поднесено на разумна цена.

А корпусът на Nokia 7 Plus е от анодизиран алуминий серия 6000, чиито страни са изпилени за бляскав ефект и боядисани в акцентиращ цвят. Този акцент е меден и е еднакъв и за черната, и за бялата версия на апарата. Такива елементи има и на задния панел на Nokia 7 Plus, където ще видите медни очертания около камерата, скенера за пръстови отпечатъци, а също и логото е изписано в същия цвят.

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Дисплеят на устройството е 6" IPS LCD с актуалното в момента съотношение 18:9 и Full HD+ резолюция. Рамките са сравнително тънки, но не съвсем изпилени и въпреки това погледнат отпред Nokia 7 Plus изглежда съвсем адекватно за пазара.

Апаратът е интересен с това, че двойната му камера е с оптика ZEISS, но още повече, че е първият изобщо с такава оптика и на предната си камера. За снимките и видеозаписа ще ви разкажа в детайлното ревю, но само ще обърна внимание, че има куп интересни подробности, независимо че това не е флагман телефон.

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Приключвам с операционната система, която е най-новата Android 8.1 Oreo. Вече всички нови смартфони Nokia са част от програмата Android One на Google, което означава абсолютно чист вид на платформата, без излишни приложения, с навременни ъпдейти и поддръжка за 2 години напред.

HMD Global вече актуализираха всички без един свои модели от 2017 г., така че новите собственици имат гаранция на какво да разчитат и с новото поколение Nokia.

Nokia 7 Plus @ nixanbal.com

Това беше разопаковане и поглед към акцентите в списъка спецификации на Nokia 7 Plus. Очаквайте до дни пълното видео ревю на телефона, а ако имате някакви въпроси за модела - можете да ги оставите в коментарите отдолу или във Facebook страницата на сайта.

Цената на Nokia 7 Plus без договор в български левове е 729 лв., като засега апаратът ще се предлага у нас само в черно/медно. 

OnePlus 6 идва с подобрения в камерата, в конфигурацията и с нов дизайн, но без безжично зареждане

Китайският бранд OnePlus представи новия си флагман OnePlus 6, който предлага важни подобрения в конфигурацията и залага на още по-висока…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer