НачалоВидео ревюВИДЕО: Разопаковане на Samsung Galaxy S9

ВИДЕО: Разопаковане на Samsung Galaxy S9

13268
Написана от  nixanbal

Още по-фини рамки около дисплея, стерео високоговорители, камера с променлива бленда и супер слоумоушън видеозапис - това са част от новостите в току-що обявения Galaxy S9. В следващото видео ще ви предложа разопаковане на търговския комплект на устройството, а също така ще споделя накратко първите си впечатления от Galaxy S9. До няколко дни очаквайте и детайлното ревю в nixanbal.com.

Кутията на S9 е вече традиционна за топмоделите на производителя, като на гърба й виждаме списък с ключовите характеристики на апарата.

С отварянето на кутията ни посреща самият Galaxy S9, като в моя случай това е черната версия. Освен нея компанията обяви сребрист, лилав и син вариант. Продължаваме с малко отделение, съдържащо иглата за изваждане на nanoSIM и microSD слота, както и книжка с инструкции за бърз старт.

Samsung Galaxy S9 unboxing @ nixanbal.com

Нататък нещата стават по-интересни, като тук е основната част на зарядното, което поддържа бързо зареждане. Самият телефон има и безжично зареждане. До зарядното е USB Connector - малък аксесоар за прехвърляне на файлове от стар смартфон към новия ви S9. Компанията за пореден път е включила и преходник от microUSB към USB Type-C, който също може да е много полезен.

В горното отделение е другата част от зарядното - USB Type-C кабелът. До него са слушалките на AKG - една от компаниите, които Samsung придоби с Harman, и която вече отговаря за качественото звучене на устройствата на корейците. Кабелът на слушалките е със специално покритие срещу усукване, а има и няколко комплекта допълнителни тапички.

Samsung Galaxy S9 unboxing @ nixanbal.com

Като цяло Galaxy S9 е лек ъпгрейд спрямо своя предшественик, но все пак има няколко важни неща, за които си струва да говорим тук.

Дисплеят е с непроменен 5.8" диагонал, Super AMOLED панел и Quad HD+ резолюция, но рамките му са още една идея по-фини спрямо S8.

Дизайнът също е вече познат, като Samsung все така залага на метална рамка и стъклен гръб, защитени от прах и вода. Рамката обаче е матова, а не гланцова, а най-важният ъпгрейд е добавянето на стерео високоговорители. Единият говорител е в слушалката, а другият в долната част, до USB порта и жака за слушалки. Музиката наистина е супер мощна и в пъти по-качествена, отколкото звучеше през единия спикър на S8.

Samsung Galaxy S9 unboxing @ nixanbal.com

Най-ценните подобрения обаче са в камерата, която е станала още по-добра. Samsung залага на един 12 МР сензор с оптична стабилизация, който вече има променлива бленда. Тя може да се регулира и ръчно в Pro режима, където има избор между f/1.5 и f/2.4. Първата настройка е подходяща за по-тъмни места и слабо осветени помещения, докато втората може да се използва при снимки на ярко слънце, на снежните писти или на плажа.

Samsung Galaxy S9 unboxing @ nixanbal.com

Камерата на S9 вече може да записва и супер слоумоушън видеозапис при 960 к/с. Екстрата е позната от смартфоните Xperia, като тук се предлага и автоматичен режим, който сам включва слоумоушъна, когато засече движение пред обектива. Резолюцията на тези клипове обаче е HD, докато на новите модели Xperia вече е Full HD.

Samsung Galaxy S9 unboxing @ nixanbal.com

Това накратко е Samsung Galaxy S9. Щастлив съм, че само няколко дни след световната му премиера имам възможност да ви запозная с него отблизо, но детайлите, както винаги, очаквайте в подробно видео ревю следващата седмица.

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer