НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на ADATA CW0050

ВИДЕО: Ревю на ADATA CW0050

3901
Написана от  nixanbal

Безжичното зареждане става все по-популярна екстра при съвременните смартфони и вече почти няма топмодел без тази функционалност. Тези дни ми попадна един сравнително достъпен аксесоар за ползване на безжично зареждане и реших да ви разкажа за него в следващото видео с бързо разопаковане и кратко ревю.
Представям ви ADATA CW0050.

Започвам с външния вид на продукта, който реално е просто една подложка с излизащ от горния й край USB кабел за връзка с компютъра или електрическата мрежа. Ще ви направи впечатление изключителната лекота и тънкият профил на въпросната подложка. ADATA CW0050 е тънка едва 6 мм и тежи около 50 грама, като лесно може да бъде побрана дори в джоба на ризата. Не че някога изобщо бихте искали да я носите в джоба на ризата си, но идеята е, че дизайнът и размерите на устройството са супер елегантни.

ADATA CW0050 за безжично зареждане @ nixanbal.com

Единственото допълнително нещо, което ще откриете в комплекта на подложката, са малък USB кабел и инструкциите за употреба на хартиен носител.

Кабелът е с microUSB накрайник, който се включва към съответния вход на аксесоара. От другата страна имате пълноразмерно USB, което можете да включите към лаптопа или да използвате другата част на зарядното от телефона си например и да го закачите директно към електропреносната мрежа.

ADATA CW0050 за безжично зареждане @ nixanbal.com

Що се отнася до самото безжично зареждане - работи, както бихте очаквали - просто поставяте телефона отгоре и той започва да се зарежда. Можете да го позиционирате в която и да е посока, въпросът е да е в центъра на подложката. Освен това, разбира се, самият телефон трябва да поддържа тази функционалност. В случая използвам Nokia 8 Sirocco, но както казах по-горе - почти няма модел от висок клас, който да няма безжично зареждане. От миналата година и айфоните на Apple са в играта.

От ADATA казват, че телефонът може да се зарежда дори с калъф, което се оказа вярно, поне със силиконовия протектор на Nokia-та, която използвам.

ADATA CW0050 за безжично зареждане @ nixanbal.com

Освен това интересен детайл са страничните подсветки, които грейват в синьо, когато зареждате телефона си - сигнал, по който е лесно да се ориентирате, че процесът е започнал.

Скоростта на зареждане за съжаление тук не е сред най-бързите и има падове, които могат да ви осигурят по-скоростно безкабелно зареждане. Например на Samsung. Разбира се, и при по-висока цена. В моя случай с подложката на ADATA зареждах по 10% от батерията на 30 минути.

ADATA CW0050 за безжично зареждане @ nixanbal.com

Като цяло не смятам, че е опция с подобна подложка да разчитате на пълно зареждане на батерията на телефона, но е добър вариант да не оставате без заряд през деня. Представям си например, че би било удобно да имате аксесоара на бюрото в офиса и да черпите по малко енергия, така че дори при по-интензивно ползване и повече разговори, вечерта да не сте на червено.

ADATA CW0050 за безжично зареждане @ nixanbal.com

В края на видеото ще чуете и как можете да спечелите въпросната подложка. Трябва просто да оставите коментар под клипа в YouTube канала на nixanbal.

Теленор започва тестове на 5G с две базови станции

На събитие за медии днес пред централния си офис в Бизнес парк София Теленор обяви, че започва тестове на 5G…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer