НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Honor Magic Watch 2

ВИДЕО: Ревю на Honor Magic Watch 2

944
Написана от  nixanbal

Magic Watch 2 вероятно ви изглежда познато, защото всъщност е нещо като клонинг на модела Watch GT 2, който Huawei предлага под своя бранд Honor. Не знам каква точно е идеята на тази двубрандова стратегия, когато предлагаш почти 100% идентични устройства, но добрата новина за потребителите с огранизен бюджет е, че обикновено Honor значи по-ниска цена. В случая също е така.

Honor Magic Watch 2 има супер приятен дизайн, напомнящ на конвенционален ръчен часовник. Има тяло от неръждаема стомана, което наистина е много сходно с това на Watch GT 2, но, ако много се загледате, все пак може да откриете някои дребни отличия тук-там.

Кръглият дисплей е с диаметър 1.39", има AMOLED панел и сравнително висока резолюция от 454х454 пиксела, което прави гъстота на пикселите от 326 ppi. Поддържа се функцията Always On, така че екранът да е винаги включен, а не само когато го повдигнете към очите си, за да проверите часа. Но имайте предвид, че с тази екстра времето на ползване с едно зареждане се съкращава наполовина от рекламираните 14 дни.

 Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

За вида на дигиталния циферблат можете да избирате измежду цял куп дизайни, някои от които показват не само часа, а още изгорените калории, извървените крачки, датата, прогнозата за времето, пулса ви и други. Повечето от тези лица за часовника могат да бъдат модифицирани и да избирате какво точно да показват, а един от най-персонализируемите е вариантът за поставяне на ваша снимка върху циферблата. Например такава на любими хора.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Иначе Honor Magic Watch 2 се базира на LiteOS на Huawei, която е доста лека и семпла платформа, без много приложения и функции. Все пак важното е, че позволява да следите цял куп спортни активности и това би било най-смисленото предназначение, заради което бихте си купили часовника. Той има защита от вода и е ОК да се къпете и да плувате с него, има GPS, пулсомер и алтиметър, а в приложението за тичане има гласов треньор, който ви надъхва при тренировките.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Има още режим за успокояване на дишането, за възстановяване след спорт и за измерване нивата на стрес, но тези неща са по-скоро безполезни за хората, които не са започнали да спортуват от вчера.

Magic Watch 2 има вграден музикален плейър и 4 GB памет, така че можете да качите музика в самия часовник и да слушате с безжични слушалки, когато сте в парка или във фитнеса. Не ми харесва обаче, че няма приложение за Spotify и други музикални стрийминг услуги. Няма да ви хареса още, че ще виждате известия от телефона си - например от Facebook, Twitter и Instagram, но ще можете просто да прегледате част от текста и няма опция за никаква реакция, дори да изпратите емотикон.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Качването на МР3-ки, зареждането на допълнителни лица за часовника и други настройки между другото се извършват през смартфон приложението Huawei Health. То е необходимо и за първоначалното стартиране и връзка на аксесоара с мобилния телефон.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Honor са предвидили микрофон и говорител, така че можете да приемате обаждания и да говорите през часовника, но телефонът ви, разбира се, трябва да е свързан с него. Можете дори да си пуснете музика, но спикърът не е особено добър за тази цел.

Видео ревю на Honor Magic Watch 2 от nixanbal.com

Това беше Honor Magic Watch 2 накратко. Смартчасовник със сносен списък екстри, основно фокусирани върху спортните активности, който предлага още приличен живот на батерията и стилен дизайн. Цената на часовника го прави един от по-достъпните модели на пазара, но имайте предвид и редицата липси и ограничения, които споменах във видеото.

За мен тези аксесоари все още не са се превърнали в достатъчно полезни, за да ги поискам постоянно на китката си, но ако вие водите активен начин на живот - това нещо може да спечели симпатиите ви.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer