НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Huawei FreeBuds 3

ВИДЕО: Ревю на Huawei FreeBuds 3

3039
Написана от  nixanbal

FreeBuds 3 са най-новото предложение на Huawei от все по-популярната категория на безжичните слушалки. Моделът беше представен на изложението IFA 2019 в Берлин заедно с чипсета Kirin A1, използван и в неговата конфигурация. Една от ключовите нови възможности на Huawei FreeBuds 3 е технологията за шумоизолация, а в следващото видео ще ви разкажа как работи тя, както и още подробности за този аксесоар...

Започвам с това, че в комплекта на новите FreeBuds 3 ще откриете тях, прибрани в кутийка за съхранението и презареждането им, както и USB кабел с USB Type-C накрайник, който се включва към въпросната кутийка.

На първо четене дизайнът на самите слушалки всъщност не е нещо ново за пазара, но Huawei са се постарали малката им кутийка да е отличаващият ги елемент. Тя е супер компактна, с овална форма и полирана повърхност, с което прилича на речен камък. Моята бройка е черна, но слушалките се продават и в бяло, като там със сигурност може да очаквате по-малко видими пръстови отпечатъци.

Поставящата се в ушите част е с анатомична форма и бих казал, че е по-скоро универсална - например за мен и Валя беше съвсем удобна, но предполагам, че ще има потребители, в чиято ушна мида може да не пасне толкова добре.

Ревю на Huawei FreeBuds 3 @ nixanbal.com

Какво всъщност им е интересното на FreeBuds 3? Ключов елемент от слушалките е споменатият в началото на това видео чипсет Kirin A1, който Huawei създаде специално за подобен тип носими технологични устройства. Ползите от него са няколко, като най-важните касаят технологията за активна изолация на околния шум, както и двуканалната Bluetooth връзка, която предава сигнала едновременно към двете уши.

Шумопотискането работи както при слушане на музика, така и при разговори, като има опция да бъде изключено. Това става лесно с двойно потупване върху лявата слушалка или от приложението към слушалките. Ще обърна внимание на това, че при по-висока сила на музиката, може тотално да се изключите от околната среда и да не чувате нищо. Но дори с включена технология за активно шумопотискане при по-намален звук може да чувате странични шумиве, тъй като слушалките не са от типа тапи, които запушват изцяло ушния канал.

Ревю на Huawei FreeBuds 3 @ nixanbal.com

И като стана дума за приложението - то се нарича Huawei AI Life и дава възможност за някои важни настройки. Например каква команда да активира двойното потупване върху лявата и върху дясната слушалка. Можете да изберете например преминаване към следваща песен или спиране на музиката, активиране/деактивиране на шумопотискащата технология, както и нещо много ценно - стартиране на гласовия асистент, който използвате. В моя случай - Google Assistant. Така можете да докоснете два пъти слушалката и да поискате информация за времето или да разберете дали Антъни Джошуа е победил Руис при вчерашния боксов мач, който сте пропуснали да гледате. Честно казано достъпът до Google Assistant за мен се оказа най-важната възможност, защото така мога да контролирам и музиката си в Spotify, дори да регулирам силата на звука.

Huawei FreeBuds 3 @ nixanbal.com Huawei FreeBuds 3 @ nixanbal.com Huawei FreeBuds 3 @ nixanbal.com

Не съм експерт, но на база опита ми с вече 5 или 6 подобни модела, бих казал, че качеството на звука през слушалките на Huawei е доста прилично, като дори се усеща сносен бас. Силата на звука също не е проблем, като при максимум увеличение на някои парчета на Jay Z дори има шанс да ви залобят ушите.

Хубавото е, че ушите няма да ви заболят от самото носене на FreeBuds 3, дори след няколко часа. Това, разбира се, е изключително важно, особено ако ви чака дълъг полет. Слушалките просто не се усещат в ухото - усещате само заглъхването на шума наоколо.

Ревю на Huawei FreeBuds 3 @ nixanbal.com

Интересно впечатление ми направи, че при изваждане на слушалката от ухото музиката не спира. Не спира, дори да извадите и двете слушалки и така чак докато не ги приберете в кутийката, че дори и малко след това. Предполагам, че това би следвало да се коригира със следващ софтуерен ъпдейт, защото би било по-удобно слушаната песен да спре автоматично на пауза, когато извадите за секудна едната слушалка, колкото да се разберете при плащането на касата в магазина да речем.

Колкото до батерията на новите FreeBuds 3 - тя не поставя някакъв рекорд в бранша, но пък малката кутийка има допълнителна батерия, която бързо презарежда слушалките, при това има капацитет за няколко такива. Според официалните данни на Huawei слушалките имат до 4 часа живот с едно зареждане, но това е постигнато с изключено шумопотискане и при 50% сила на звука. Затова и очаквано при мен животът им беше по-скромен, защото просто използвах и изолиращата шума технология, и слушах музика доста по-силно. Имайте предвид, че в ежедневието си, когато не използвате слушалките, винаги ще ги сваляте и поставяте в кутийката, където те се зареждат постоянно, така че сравнително краткият им живот реално не може да бъде усетен. Поне това беше моят опит с тях. Ако обаче искате да ги използвате през целия работен ден в офиса, вероятно ще има време, в което ще се наложи да ги свалите специално, за да презаредите.

Ревю на Huawei FreeBuds 3 @ nixanbal.com

Добрата новина е, че калъфчето може да се зарежда или през USB Type-C порта, или по безжичен път, като, разбира се, можете да използвате и технологията за обърнато безжично зареждане в смартфона си (ако той има такава).

Това бяха моите впечатления от новите безжични слушалки на Huawei, част от все по-популярната продуктова категория на най-персоналното устройство (веднага след смартфона ни), което можем да носим навсякъде със себе си. Слушалките нямат супер дълъг живот на батерията, но предлагат прилично звучене и много удобна форма, която пасва лесно в ухото и позволява да ги ползвате часове. 

Цената на модела към момента на публикуване на това ревю е около 349 лв. 

Какво се случва, ако прекратите договора си с оператор предсрочно?

В България от няколко години вече мобилните оператори нямат право да подновяват автоматично изтеклите срочни договори на клиентите си, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer