НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Lenovo Yoga Slim 9i

ВИДЕО: Ревю на Lenovo Yoga Slim 9i

1424
Написана от  nixanbal

Съвременният пазар на мобилни компютри предлага изобилие от машини с всякакви размери, функции и приложения, но, ако говоря за себе си - категорията на ултрапреносимите лаптопи с мощни конфигурации и качествени дисплеи е най-вълнуващата. Точно в нея попада и моделът Yoga Slim 9i на Lenovo, който беше обявен преди по-малко от два месеца и вече е у мен за детайлно ревю.

Няма как да не започна с дизайна на Yoga Slim 9i, който не просто попада в графа премиум, а бих казал, че е и супер оригинален. Шасито на лаптопа е с покритие от истинска кожа, обработена ръчно в процес от 20 стъпки. Това може да загуби веганите като аудитория, въпреки че кожата е добита по екологично отговорен начин, казва производителя, а и истината е, че усещането е за изключително качествен и скъп продукт. То се допълва от алуминиевата структура на модела и монолитната част под клавиатурата, която слива подложките за дланите с тъчпада в едно голямо парче стъкло. За първи път използвам подобен компютър и определено създава свой собствен харатер дори само заради материалите на изработка. За да погледнете към Yoga Slim 9i, със сигурност трябва и да търсите лаптоп с по-специален дизайн, а не просто мощна машина с компактни размери.

Тялото е с дебелина между 13.9 и 14.6 мм, а теглото е скромните 1.26 кг, като при няколкото излизания с модела той почти се губеше в отделението за лаптоп на раницата ми.

Lenovo

Тъчпадът, който споменах, е наречен от производителя Glass Sense Touchpad и съвсем не е обичаен. Както казах, той не е изрязан, а е част от един голям стъклен панел, така че Lenovo са използвали технология за разпознаване силата на натиска. Реално получавате почти същото усещане като при работа със стандартен кликаем тъчпад, само че тук натискът на пръста се посреща с лека вибрация.

lenovo-laptop-yoga-slim-9i-15-subseries-gallery-5

Колкото до клавиатурата - тя е удобна и много лесна за свикване, особено идвайки от 13-инчов лаптоп. Клавишите имат задоволителен ход и потъват някак плавно и сравнително безшумно. Има подсветка, която през деня е почти невидима, но вечер успява да озари равномерно всички клавиши. Lenovo нарича клавиатурата Smart Sense Keyboard, тъй като тя може автоматично да настройва подсветката си, в зависимост от околната светлина. Разбира се, има и опция сами да регулирате силата й.

Lenovo

Тук ще обърна внимание и на зоната над дисплея, където е поместена не само уебкамерата за видеоразговори, но и инфрачервена камера и ToF сензор. Тази конфигурация играе важна роля в защитата на лаптопа, като позволява не само да отключвате машината и да влизате в профила си, но и тя автоматично да се заключва, когато станете от работното си мято. Първите пъти, когато заставах пред лаптопа и екранът светваше, без да съм докоснал нищо, имаше малък елемент на изненада, но бързо се свиква с това и определено изглежда удобно, особено ако Yoga-та се ползва в офис среда.

lenovo-laptop-yoga-slim-9i-15-subseries-feature-4-stay-fast

Така стигам до едно от любимите ми неща за Yoga Slim 9i - дисплеят. Въпреки супер компактните габарити на лаптопа, той всъщност предлага 14" дисплей, което за моите нужди е оптималният размер. Нещо повече - екранът е сензорен, има до 500 нита яркост, поддържа Dolby Vision и супервисока 4K резолюция. С това дисплеят осигурява изключително детайлно изображение - може би най-важното нещо, което търся у един лаптоп, веднага след адекватния процесор и достатъчно RAM.

Lenovo 

Но дисплеят е впечатляващ не само заради образа, който постига, но и заради съвременния си вид с изключително фини рамки и нещо, което виждам за първи път - леко извито 3D стъкло, преливащо към рамките от двете му страни. Това са дребни подробности, но допринасят за онова премиум усещане, за което споменах по-рано.

lenovo-laptop-yoga-slim-9i-15-subseries-feature-2-luxurious

Колкото до конфигурацията - Lenovo предлага Yoga Slim 9i с обявените съвсем наскоро процесори Intel Core "Tiger Lake" от 11-о поколение с новата интегрирана графика на Intel. В моя случай процесорът е Intel Core i7-1165G7, а компания му правят 16 GB RAM и до 2 ТВ SSD. Конкретните конфигурации, които ще бъдат налични на българския пазар, както и цените им, ще научим при наближаване на премиерата, но като цяло моята конфигурация е достатъчно мощна за нещата, които аз правя - като обработка на видео, работа с големи файлове, браузване с по 20 отворени и няколко таба и други.

Lenovo

Що се отнася до портовете и възможностите за комуникация - налице са 3 USB-C Thunderbolt 4 порта и 3.5 мм жак, както и механичен суич за закриване на уебкамерата. Като цяло за мен единствената сериозна липса е SD четецът за карти памет, но той отдавна започна да изчезва от съвременните ултрапреносими лаптопи, така че бих ви посъветвал да се огледате за донгъл, който може да добави и пълноразмерен USB A порт, както и някои други конектори.

Колкото до безжичните връзки - поддържа се Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.

Батерията на този компактен модел обещава около 10 часа време на ползване с едно зареждане, като това важи за моята версия с 4K дисплей. По-достъпният лаптоп с Full HD резолюция може да достигне над 17 часа време на ползване.

Lenovo

От двете страни на клавиатурата пък вероятно вече сте забелязали решетките за говорителите. Yoga Slim 9i разполага с два говорителя с по 2 W мощност и Dolby Atmos поддръжка за по-богат и пространствен звук. Бих казал, че силата и качеството са съвсем прилични, за да гледате видео в YouTube или дори някой филм вечер, макар че за последното лично бих предпочел добри слушалки.

lenovo-laptop-yoga-slim-9i-15-subseries-gallery-4

Това беше моето видео след срещата ми с най-новия представител на серията Yoga на Lenovo. Това е машина с изключително вълнуващ дизайн, със суперкомпактни размери, но достатъчно голям и качествен дисплей и удобна клавиатура, които правят работата с него и в движение, и на бюро лесна. Конфигурацията се базира на последно поколение процесори Intel и бих казал, че цялостно предложението е едно от най-интересните на пазара, особено ако търсите модел с по-специална визия.

Samsung Galaxy Z Fold 2 и как скучните смартфони скоро ще бъдат в миналото

Наскоро в nixanbal.com ви предложих своето ревю на Galaxy Z Fold 2, който е най-новият смартфон със сгъваем дисплей на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer