НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Philips 55OLED803

ВИДЕО: Ревю на Philips 55OLED803

2623
Написана от  nixanbal

Наскоро ви разказах за впечатленията си от първия премиум телевизор на Philips, създаден съвместно с аудио експертите от Bowers & Wilkins. За мен разработените от британския бранд говорители на модела са изключителен мотиватор при избора, но ако вие не държите на вградено хай-енд озвучаване или просто бихте искали да спестите няколкостотин лева, вариантът би могъл да бъде Philips 55OLED803.

Да, още в предишното видео обещах да ви разкажа и за този телевизор, който също премина за около седмица през хола ми, така че в следващите минути той е на фокус.

В портфолиото на TP Vision телевизорът Philips 55OLED803 също е модел от висок клас и също като 903 има Ultra HD резолюция и използва OLED панел. Това за мен е най-ключовото за качеството на образа, защото за времето, което използвах тези екрани, успях на място да сравня и открия разликите с моя по-стар модел. Определено има смисъл да скочиш на OLED вълната, стига бюджетът да го позволява и може би най-вече, ако гледаш често филми и използваш услуги от типа Netflix и HBO Go. Като стана дума - последната отскоро си има приложение за Android TV, на която платформа се базира и този телевизор.

Screenshot 2018-12-14 at 10.26.47

И като стана дума за операционната система - най-важното, което получавате с нея, е удобният достъп до игри и приложения от Google Play. Имайте все пак предвид, че не всичко, което имате на телефона си с Android, може да се инсталира и на телевизора. Лично не бих казал, че се възползвам максимално от предимствата й - основно разчитам на YouTube и Spotify. Ако сте фенове на Netflix - добрата новина за вас е централно разположеният на дистанционното бутон за бърз достъп до услугата.

Дистанционните между другото и тук са две - едното е с две лица - от едната страна стандартно, а от другата - с пълноформатна QWERTY клавиатура. Второто е със свеж дизайн и само няколко бутона, които са предостатъчни да управлявате телевизора, когато гледате филми.

По-горе споменах за OLED панела, който осигурява познатото от топмодела 903 качество на картината. То обаче нямаше да бъде същото, ако и тук не беше използван второто поколение на видеопроцесора Philips P5. Неговите 4 ядра са отговорни за по-детайлния образ с богати цветове, естествените оттенъци на кожата и по-плавните движения, особено във филмовите екшън сцени.

Screenshot 2018-12-14 at 10.27.27

Едно от най-смислените качества на Philips 55OLED803 обаче е способността му да превърне гледането на телевизия в светлинно шоу. С това, разбира се, искам да прехвърля вниманието ви към поддръжката на емблематичната за марката технология Ambilight. Светлинките, инсталирани по трите страни на задния панел на устройството, светят с цветовете на картината и озаряват цялата стая, потапяйки ви по-дълбоко в случващото се на екрана. Рядко се е случвало да попадам на стадион за футболен мач, но ако харесвах и гледах този спорт - Ambilight е едно от най-ценните допълнения към цялата емоция от него. В настройките на Ambilight ще видите още възможност светлините да следват ритъма на музиката, геймърски режим, а освен това винаги е важно да изберете цвета на стената отзад, защото и това има значение за качеството на подсветката.

Колкото до дизайна на Philips 55OLED803 - получавате огромния 55-инчов екран с фин профил и много тънки рамки от всички страни. Няма видими фронтални говорители, което го отличава от модела 903. Металните крачета са съвсем дискретни и държат телевизора ниско до шкафа.

Screenshot 2018-12-14 at 10.27.02

Под чертата този модел Philips е едно от добрите и сравнително достъпни предложения на пазара на OLED телевизори днес. Мнозина ще погледнат към него заради картината с дълбоко черно и наситени цветове, заради обрания и стилен дизайн и заради технологията Ambilight, без която не съм гледал телевизия у дома от близо 10 години. Единственото, което трябва да премислите при сравнение с по-скъпия 55OLED903, е държите ли на вградените говорители Bowers & Wilkins. Те действително осигуряват изключително силен и богат звук, но всеки трябва да прецени за себе си иска ли и може ли да направи допълнителната инвестиция от около 600 лв.

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer