НачалоВидео ревюВИДЕО: Представяне на Philips 55OLED934

ВИДЕО: Представяне на Philips 55OLED934

2131
Написана от  nixanbal

В последните месеци ви разказах за някои от най-актуалните телевизори Philips на TP Vision, а днес е време да споделя с вас впечатления и от най-високо позиционирания модел досега - Philips 55OLED934. Той съчетава качествата на OLED екраните с изключително озвучаване на вградения саундбар от Bowers & Wilkins, който дизайнерски е решен като стойка на телевизора.

Започвам с дизайна, който действително е една от най-интересните характеристики на Philips 55OLED934. Това се дължи тъкмо на саундбара, за който ви споменах. Озвучението всъщност е изнесено под екрана и заменя традиционните крачета. В комплекта има две различни по височина стойки, като аз избрах по-ниската за поставяне на телевизора върху шкаф, а по-издължената е подходяща при инсталиране на стената.

Ревю на Philips 55OLED934 @ nixanbal.com

Звукът от този саундбар всъщност е едно от ключовите предимства на Philips 55OLED934 пред конкурентите в ценовата категория. Той беше очаквано по-добър от аудиото на всеки друг телевизор със стандартни задни говорители, който съм тествал досега. Зад мрежестата му повърхност са скрити 4 високоговорителя и един субуфер, които имат обща изходна мощност от 50 W, а това е повече от достатъчно, за да озвучи голямо помещение. Всъщност за седмицата, в която го използвах у дома, този телевизор започна да се превръща и в предпочитаната аудио система за слушане на музика.

Музика слушах през приложението на Spotify, което се предлага и за Android TV - платформата, на която се базира телевизорът. Можете да влезете със своя профил и да получите достъп до всички плейлисти и албуми, които сте запазили и на телефона си. Тук са налице още куп други полезни приложения, сред които Netflix, HBO, YouTube и дори някои игри. Операционната система на Google се държи стабилно и за щастие работи много по-пъргаво от това, което имахме при Android телевизорите преди няколко години.

Ревю на Philips 55OLED934 @ nixanbal.com

Philips използват и за този свой телевизор третото поколение на собствения си процесор P5, който се грижи за редица оптимизации на картината, включително по-малко шум, по-малко размазване в екшън сцените, както и подобряване качеството на образа при ъпскейлинг. Този 4K OLED панел по начало предлага дълбоко черно и ярки цветове, но се поддържат и динамичните HDR формати HDR10+ и Dolby Vision за още по-висока яркост, контраст и по-прецизно цветопредаване.

Така стигам до Ambilight, или още нещо, освен суперкачествения звук от Bowers & Wilkins, което отличава този модел на Philips. Това са разположените по трите страни на задния панел на телевизора LED светлини, които създават сияние около екрана, докато гледате телевизия. Цветовете на подсветката могат да следват или картината, или да бъдат синхронизирани със звука, което още веднъж ме връща към слушането на плейлисти през Spotify и възможностите, които Ambilight предлага и тук.

Ревю на Philips 55OLED934 @ nixanbal.com

Но Ambilight преди всичко е технология, която прави гледането на филми и сериали по-ефектно и по-всепоглъщащо. Причината е, че сиянието на диодите върху стената създава усещане за по-голям екран и сякаш цялата стая се превръща в сцена от случващото се върху тези 55 инча. Ако гледате спортни събития като футболни мачове или други, играещи се на зелен терен видове спорт, също ще оцените високо Ambilight.

Телевизорът има пълен набор портове, включително два USB и 4 HDMI конектора, а дистанционното му предлага бутон за директен достъп до Netflix, гласово управление чрез Google Assistant или Amazon Alexa и пълноценна QWERTY клавиатура от долната страна.

Ревю на Philips 55OLED934 @ nixanbal.com

Като цяло бих казал, че Philips 55OLED934 е сред по-интересните предложения на пазара, като освен очакваните качества на OLED телевизорите предлага добавена стойност в лицето на отлична озвучителна система от Bowers & Wilkins и тристранна подсветка Ambilight.

 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer