НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Philips 55PUS8804

ВИДЕО: Ревю на Philips 55PUS8804

1817
Написана от  nixanbal

След като прекарах цяла седмица с новия 4K LED телевизор на Philips в хола си, време е за ревю. Това не е топ серията на производителя, но интересното е, че тази година и в нея виждаме някои специални възможности, които доскоро бяха запазени само за най-скъпите модели. Може би най-любимата за мен е интегрираният под екрана саундбар със звук от Bowers & Wilkins.

Започвам с външния вид на телевизора, който е максимално изчистен, с изключително фини рамки и красиви крачета, които изглеждат познати от предишни модели на компанията. Само че тук те не са метални, а от плексиглас и изглеждат като стъклени. От долната им страна има лека гумирана лента, което също е ново и помага за по-стабилната позиция на телевизора. Безспорно най-особеното нещо във визията на Philips 55PUS8804 е простиращата се по цялата долна страна на екрана зона с говорителите.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Сивата мрежеста материя пречи да ги забележите, но отдолу са скрити два говорителя с мощност 7.5 W всеки, както и 30 W субуфер. Така 45-ватовото звучене, настроено от експертите в аудио техниката Bowers & Wilkins, идва директно към зрителя пред екрана и помага за по-приятното потапяне в атмосферата на филма, спортното събитие или просто новия сериал на някоя стрийминг услуга, който сте си пуснали. Звукът наистина е в пъти по-силен и качествен от този на стандартните говорители при други телевизори, като успях да го оценя не само при гледане на филми, но и при слушане на музика. Всъщност покриващият говорителите плат е създаден от експертите от Kvadrat, като освен да изглежда добре, има свойството и да е актустично прозрачен, или иначе казано - свободно да пропуска звука.

Поддържа се Dolby Atmos.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Така стигам до картината на 55-инчовия LED екран с 4K резолюция, която тествах тъкмо с няколко неща, които гледам в момента в Netflix. Сериалът "The 100", за който между другото не давам много висока оценка, но успя да ме зариби, беше интересно предизвикателство, защото предлага и ярки, дневни сцени с красиви горски пейзажи, и тъмни нощни кадри. Philips 55PUS8804 не е OLED телевизор, но успя да постигне значително по-дълбоко черно и по-живи цветове от предходния модел на марката от 2017 г., който иначе имам у дома. Това отдавам на новия видеопроцесор Philips P5 Perfect Picture, обработващ съдържанието от всякакви източници, за да предложи оптимално качество на изображението. Да, в Netflix много неща са с висока резолюция и в HDR, но дори да гледате клипове в YouTube или филм по телевизията, процесорът Р5 пак ще се намеси, за да се опита да подобри образа.

И понеже стана дума за HDR - този телевизор поддържа стандартите HDR10+ и Dolby Vision.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Когато говорим за телевизор на Philips, има още нещо, на което трябва да обърна специално внимание. Това за мен е суперсилата на тези устройства, която добавя допълнителна стойност и след няколкогодишно ползване на такъв модел, може и да ви накара да се привържете към марката завинаги. Става въпрос за Ambilight, разбира се. Това са малките LED светлинки, които са скрити върху задния панел на телевизора и които озаряват стената зад него, всяка в цвета на картината в съответния ъгъл. Със сигурност вече сте чували за Ambilight, така че няма да изпадам в твърде много детайли, но това, което трябва да знаете, е, че технологията ви кара да се потопите по-дълбоко в случващото се на екрана. Защото, само си представете - гледате футболен мач върху тези 55 инча, но зелена светлина свети върху цялата ви стена и създава усещане за по-голям диагонал. Освен това Ambilight щади очите, защото при гледане на телевизия в тъмното екранът не е единственият източник на светлина.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Накрая идва ред и на платформата, на която се базира и този модел на Philips, а именно Android 9. Това означава добре познат интерфейс и лесна навигация, както и достъп до Google Play за инсталиране на допълнителни игри и приложения. Честно казано, единственото, което аз имам на телевизора си с Android, са приложенията HBO, YouTube и Netflix, а също и Spotify, което сега има повече смисъл отвсякога да свалите на големия екран, защото говорителите от Bowers & Wilkins ще направят звученето на любимите ви песни в пъти по-добро.

Ревю на Philips 55PUS8804 @ nixanbal.com

Така приключвам видеото за Philips 55PUS8804, който в момента струва около 1700 лв. и бих казал, че е добър избор за хората, търсещи голям екран с добър образ и изключителен звук, но без да искат да преминават ценовата граница, навлизайки в OLED територията. Ambilight също смятам за ключово предимство тук, което ще оцените във времето.

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer