НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Samsung Galaxy A21s

ВИДЕО: Ревю на Samsung Galaxy A21s

5407
Написана от  nixanbal

Само преди няколко дни на българския пазар излезе най-новият смартфон от серията Galaxy A на Samsung и имайки предвид, че това са сред най-популярните устройства на производителя - реших, че въпросният Galaxy A21s задължително трябва да има свое ревю в nixanbal.com. Заради това, а и заради вашите съобщения, че искате да представям повече по-достъпни смартфони, време е за детайлно ревю.

Samsung Galaxy A21s всъщност много ми напомня на Galaxy A51, чието ревю също можете да гледате в сайта/канала, само че е позициониран няколко крачки по-надолу и съответно идва с някои съкращения, но на значително по-ниска цена.

Дисплей

Започвам с дисплея, защото това е първото, което вижаме у един смартфон, а и едно от най-важните неща лично за мен. При Galaxy A21s екранът е все така с доста сериозни размери и 6.5" диагонал, само че веднага личи по-ниския клас на устройството, защото панелът не е AMOLED, а LCD, а резолюцията е намалена от Full HD+ на HD+. Това означава, че с този модел няма да получите дълбокото черно и ярките цветове, нито пък особено детайлни изображения, тъй като гъстотата на пикселите е около 270 ppi. Все пак има и плюсове, които правят гледането на видео или игрите на този дисплей по-приятни. Това са големият му размер и сравнително тънките рамки, които за този клас са приятна изненада. Селфи камерата пък е изрязан в левия горен ъгъл кръг, така че е съвсем ненатрапчива.

Дизайн, звук и екстри

Въпросният Infinity-O дисплей, както Samsung го нарича, е част от цялостния дизайн на Galaxy A21s, който изглежда съвсем актуално и адекватно на останалата част от портфолиото на компанията. Когато погледнете смартфона и отпред, и отзад - по нищо не личи, че той е позициониран в по-достъпния ценови сегмент. Да, тялото му е пластмасово и това се усеща в ръката, но пък теглото му е доста сериозно и придава една идея по-солидно усещане.

Samsung Galaxy A21s review nixnabal

Запазен е 3.5 мм жак за слушалки, а говорителят е само един и звукът от него всъщност не ми хареса никак. Това, разбира се, може да се очаква от бюджетно устройство като това, но все пак е важна подробност. Скенерът за пръстови отпечатъци е разположен на задния панел, малко под камерата, като не реагира светкавично, но се справя чудесно с разпознаването на отпечатъците ми и е чудесен вариант за заключване. За мен позицията му е малко неудобна и би било по-комфортно, ако се намираше няколко см по-надолу.

Така или иначе можете още да използвате доста пъргавата технология за отключване чрез сканиране на лицето или просто парола.

Добрата новина, която знам, че вълнува много от вас, е, че A21s има слот с цели три гнезда - две за nanoSIM карти и едно за microSD карта за допълнителна памет.

Samsung Galaxy A21s review nixnabal

Обиколката на дизайна приключвам с бутоните за включване и контрол силата на звука, които са разположени отдясно и които за съжаление почти се сливат с корпуса и не са от най-удобните за намиране и натискане.

Конфигурация и батерия

Продължавам с конфигурацията, която включва чипсет Exynos 850 с 8-ядрен процесор и сравнително скромните 3 GB RAM и 32 GB вградена памет. Всичко това няма да ви позволи да разцъквате най-мощните игри от Google Play, но пък в ежедневната работа с апарата навигацията и стартирането на приложения са съвсем прилични. Да, идвайки от премиум модел, мога да забележа по-бавните реакции, но за тази категория това е съвсем в реда на нещата. Все пак процесорът се справя с някои по-непретенциозни игри, каквито всъщност играя аз, а и, както споменах по-горе, големият дисплей е удобен за тях.

Може би най-ценното предимство на Galaxy A21s обаче е огромната му батерия. Смартфонът разполага с батерия с капацитет 5000 mAh, което е значително повече дори от по-скъпия Galaxy A51. Така бюджетният A21s може да ви гарантира два дни време на ползване, а дори и малко повече, ако не го тормозите твърде много.

Samsung Galaxy A21s review nixnabal

Зареждането с включеното в комплекта зарядно е 15 W, а безжично зареждане, както бихте предположили, не се предлага.

Камера

За финал запазих камерата, която всъщност е едно от най-приятните неща при Galaxy A21s. Говорим за конфигурация от четири обектива, подредени в познатата правоъгълна плочка под формата на L, каквато имаме и при Galaxy A51. Тук акцентът също е 48 МР сензор с бленда f/2.0 и технология за обединяване на 4 пиксела в 1. Има и режим за 48 МР кадри, който използва пълната резолюция на сензора, но препоръчителният формат е 3 към 4 при 12 МР резолюция.

Допълнително е налице 8 МР ултраширока камера с обхват 123 градуса, която леко замазва краищата на кадъра, но пък запазва идентичен с този на основната камера динамичен обхват, докато в други модели често се случва широкоъгълните снимки да са доста тъмни.

Samsung Galaxy A21s review nixnabal

Третата камера е 2 МР дълбочинен сензор, който подпомага функцията за размазване на задния фон Live Focus, а четвъртата е още един 2 МР сензор за макро снимки от 3-4 см разстояние. Последното не бих използвал никога в реална ситуация, но все пак - има и такава опция.

Като цяло изображенията са доста приятни, със сигурност бях изненадан от това, което постига моделът, защото не очаквах подобни резултати от толкова достъпно устройство. Ето тази снимка с белите рози например изобщо не бих познал, че е правена с модел от категорията на A21s. Разбира се, можете да намерите немалко недостатъци, но ако снимките са ви основно за запечатване на момента и разглеждане върху екрана на телефона, или споделяне в социалните мрежи - съвсем ОК са.

Видеозаписът е с максимум Full HD резолюция, като при него определено си личи липсата на прилична стабилизация, така че не бих препоръчал снимки от ръка докато вървите. Иначе автофокусът реагира сравнително пъргаво и цветовете са живи и приятни.

Samsung Galaxy A21s review nixnabal

Samsung Galaxy A21s накратко

Това беше моето ревю на Samsung Galaxy A21s. Най-достъпният смартфон от тази серия, който съм използвал за по-дълго и за който смятам, че е съвсем адекватно решение в ценова категория под 400 лв.

Galaxy A21s няма най-вълнуващия дисплей, конфигурацията му е горе-долу, а страничните бутони не са особено удобни, но за цената си от около 380 лв. това устройство предлага актуален дизайн, супер солидна батерия и камера, която в някои ситуации успя да ме изненада.

5-те най-важни подобрения в Samsung Galaxy A52 спрямо Galaxy A51

В nixanbal.com вече можете да гледате детайлното видео ревю на Galaxy A52, който е новият обещаващ модел от среден клас…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer