НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Samsung Galaxy Buds+

ВИДЕО: Ревю на Samsung Galaxy Buds+

1131
Написана от  nixanbal

Ето това голямо драже Tik-Tak представлява кутийката на новите супер компактни безжични слушалки на Samsung. Името им е Galaxy Buds+ и излязоха на пазара заедно със смартфоните от серията S20. През последните седмици тестова бройка на слушалките беше у мен, а днес е време да ви представя своите впечатления в детайлно видео ревю. Кои са основните им качества, какви минуси имат и въобще - струва ли си да си ги вземете - четете на следващите редове или гледайте във видеото по-горе...

Започвам с това, че Galaxy Buds+ са наследник на миналогодишните Galaxy Buds и дизайнът им всъщност е много сходен. Да, кутийката им е по-лъскава, тук-там има някои отличия, но като цяло - доста добре позната визия.

На самите слушалки ще видите по-важната новост - те имат допълнителен трети микрофон, вместо само два. Това помага за една идея по-добро качество, когато ги използвате за разговори, но като цяло не бих казал, че отсрещната страна е била много доволна от връзката, когато съм говорил през тях.

Ревю на Samsung Galaxy Buds+ @ nixanbal.com

Това, което е осезаемо подобрено спрямо оригиналните Galaxy Buds обаче, е качеството на музиката. И бих казал, че това е най-важното. Заедно с живота на батерията, но за него след малко. Качеството на звука през новите слушалки Galaxy Buds+ действително е много по-добро, като парчетата звучат по-плътно, можете да различите по-богата палитра музикални инструменти и дори вокалите са по-ясни. Всичко това всъщност се дължи на факта, че Samsung използва двупосочни динамични високоговорители - единият е отговорен за кристално ясните високи и средни честоти, а другият - за по-наситения бас.

Ревю на Samsung Galaxy Buds+ @ nixanbal.com

В приложението Galaxy Wearable към слушалките има настройка на звука, като аз най-често превключам между Dynamic и Bass Boost - в зависимост от това какъв плейлист съм заредил в Spotify.

Ревю на Samsung Galaxy Buds+ @ nixanbal.com Ревю на Samsung Galaxy Buds+ @ nixanbal.com

Също през смартфон приложението можете да настроите командите с докосване. И двете слушалки имат сензорна област и различни докосвания по нея имат различни функции. Едно потупване е пауза и плей, две потупвания преминават към следващата песен, а три - връщат предишната. Всъщност единственото, което можете да настроите, е какво изпълнява задържане на пръста, като командата е различна за лявата и дясната слушалка. Сред опциите са увеличаване на звука, намаляване на звука, стартиране на гласовия асистент или на функцията Ambient Sound, за която ще стане дума след малко.

Ревю на Samsung Galaxy Buds+ @ nixanbal.com

Така стигам до батерията, която е с капацитет 85 mAh спрямо 58 mAh при оригиналните Buds. Това означава до 11 часа живот с едно зареждане или два пъти повече, ако презаредите слушалките в тяхната кутийка, която има собствена батерия. Това означава, че с един заряд можете да разчитате на цял ден ползване в офиса или дори цял презокеански полет.

Ревю на Samsung Galaxy Buds+ @ nixanbal.com

Функцията за бързо зареждане също е подобрена - за 3 минути в кутийката тапите би трябвало да почерпят достатъчно заряд за 1 час ползване. А презареждането на самата кутийка между другото става или със стандартно зарядно за смартфон с USB Type-C кабел, или безжично. Можете например да използвате функцията за обърнато безжично зареждане на смартфона си и да ги захраните по този начин.

Ревю на Samsung Galaxy Buds+ @ nixanbal.com

Дългият живот на батерията при новите Buds+ е един от най-добрите при подобен модел, а една от причините да може да бъде постигнат е липсата на активна изолация на околния шум.

Да, това е екстрата, която липсва при новия модел Galaxy Buds+, така че често пътуващите със самолет, в градския транспорт или въобще хората в шумна среда вероятно биха били разочаровани.

Истината обаче е, че дори без въпросната функция дизайнът на тези слушалки ги поставя достатъчно плътно в ухото и почти напълно ви изолира от околната среда. Всъщност тъкмо заради това Buds+ имат режим Ambient Sound, който позволява част от шума наоколо да бъде нарочно пропускан. Има три степени, според нивото на пропускливост, което искате, но звукът отвън достига до ухото доста пискливо и за мен е по-скоро неприятно. Все пак функцията е полезна, ако например трябва да чуете, когато някой колега се обръща към вас в офиса или когато карате колело.

В комплекта на слушалките между другото ще откриете допълнителни гумички и резервни гумирани халки, така че да подберете най-подходящите за вашите уши. Това е важно от една страна, за да постигнете оптимално качество на звука, а от друга - защото правилният размер ще гарантира по-удобно и стабилно пасване в ухото.

Ревю на Samsung Galaxy Buds+ @ nixanbal.com

Това беше моето ревю на Galaxy Buds+, които днес се продават у нас за около 320 лв. - с 90 лв. повече спрямо оригиналните Buds. Има ли смисъл да вземете новия модел? Ако държите на оптимално високо качество на звука и ако животът на батерията е супер важен за вас - да. В противен случай и първите тапи ще ви вършат чудесна работа.

На малко по-висока цена, но пък с технология за активна изолация на околния шум, се предлагат Sony WF-1000XM3, както и основоположниците на тази продуктова категория Apple AirPods Pro. Samsung Galaxy Buds+ между другото успешно работят и с iPhone, като имат приложение за iOS.

Официална премиера на LG V40 ThinQ - предлага тройна основна камера за всяка ситуация

LG представи днес новия си топмодел V40 ThinQ, който е първият телефон на компанията с тройна основна камера, а освен…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer