НачалоНовиниVIVA SMART е новата единна платформа за IoT решенията на VIVACOM

VIVA SMART е новата единна платформа за IoT решенията на VIVACOM

4380
Написана от  nixanbal 07 ноември 2018
VIVA SMART е новата единна платформа за IoT решенията на VIVACOM

На събитие за медии днес в София VIVACOM представи VIVA SMART - платформата, която обединява всички IoT решения и услуги на оператора. Те ще се развиват в три основни направления - умен град, дейта хъб и умно образование.

Платформата VIVA SMART беше обявена днес от главния изпълнителен директор на телекома Атанас Добрев, а главният търговски директор на компанията демонстрира възможностите ѝ.

За пример в частта умен град имахме реализирана въпросната платформа в чешкия град Злин, като беше представен контролният ѝ панел с различните модули, сред които такъв за управление на трафика, за умно паркиране, за умни сгради и дори за нарушителите на пътя. 

Въпросната система INVIPO работи и в други градове по света, сред които Дубай, Измир, Дъблин и други. 

VIVA SMART

Интересно е, че INVIPO има и мобилно приложение за крайни потребители, които през удобен интерфейс дава различни опции за проверка на всичко най-важно за всеки жител или посетител на даден град.

VIVACOM говори и за другите направления на VIVA SMART - Smart Data Hub - единна платформа за цялостно съхранение, пренос, обработка и използване на данни, както и умното образование, от което различни елементи има реализирани вече в 200 училища у нас. 

За различните проекти, които се реализират в България и са част от VIVA SMART, ви разказваме и в рубриката УМЕН ГРАД.

The Serif на Samsung превръща телевизора във вълнуваща част от интериора на съвременния дом

През 2020 г. една от най-предизвикателните продуктови категории в технологичния свят за мен остава телевизорът. При това не толкова от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer