НачалоНовиниVIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

5429
Написана от  nixanbal 30 октомври 2019
VIVACOM е в преговори с Apple за продажбата на iPhone

След като в средата на юли 2019 г. стана ясно, че БТК ЕАД, компанията зад българския телеком VIVACOM, е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу Apple, сега излезе информация, че производството по нея е било прекратено. Причината, както посочват от самия телеком, е началото на преговори между двете страни. Всичко това означава, че в близко бъдеще iPhone може да се появи за първи път официално в магазините на VIVACOM.

Причината за подадената жалба през лятото всъщност беше обвинение в "злоупотреба с по-силна позиция при договаряне", което според VIVACOM възпрепятства включването на едни от най-популярните смартфони в света в тяхното портфолио. 

КЗК започна производство по преписката, но сега става ясно, че то е било прекратено по искане на БТК ЕАД от 14 октомври 2019 г. В новопостъпилата молба се посочва, че телекомът вече не поддържа подаденото искане, поради "започване на преговори между страните и постигане на разбирателство".

Последното сякаш директно изяснява случая и потвърждава, че много скоро VIVACOM ще бъде официален партньор на Apple. От оператора обаче на този етап отговарят, че VIVACOM "не може да коментира търговските отношения между двете компании", така че оставаме в очакване на новините. 

Samsung представи 8k QLED телевизор с базирана на AI ъпскейлинг технология

Здравейте от City Cube на Messe Berlin, където в рамките на изложението IFA 2018 Samsung представи първия си QLED 8k…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer