НачалоНовиниVIVACOM предлага термокамери и терморамки за следене температурата на посетителите в обществени и бизнес сгради

VIVACOM предлага термокамери и терморамки за следене температурата на посетителите в обществени и бизнес сгради

555
Написана от  nixanbal 12 май 2020
VIVACOM предлага термокамери и терморамки за следене температурата на посетителите в обществени и бизнес сгради

В условията на продължаващата, но надявам се и вече затихваща, епидемия от COVID-19 VIVACOM обяви, че пуска решение за контрол температурата на посетителите в обществени или бизнес сгради. 

Решението разчита на термокамери, измерващи телесната температура автоматично и безконтактно с високоточен инфрачервен термометър. Точността е една от най-важните характеристики на тези системи, като в случая се отчитат резултати до +/– 0.2°C.

От началото на извънредното положение до сега VIVACOM e инсталирала 5 броя термокамери в обекти на Община Плевен, обявиха от оператора. Те са снабдени с опцията за лицево разпознаване и създаване на база данни. При нужда, това улеснява установяването на преминалите хора.

Друг вид решение е метал-детекторна рамка с термоотчитане. Такова е инсталирано в Областната управа Благоевград. Рамката отчита температурата на всеки преминал през нея и мигновено сигнализира ако има повишена такава, за да се предприемат необходимите мерки.

Решението се описва като подходящо както за обществени сгради и обекти на държавната администрация, така и за офиси, складове, центрове за обслужване на клиенти и всякакъв вид работни помещения на компаниите, които се грижат за здравето на своите служители, клиенти и партньори.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer