НачалоНовиниVIVACOM пуска оптичен интернет със скорост до 10 Gbps

VIVACOM пуска оптичен интернет със скорост до 10 Gbps

3408
Написана от  nixanbal 01 декември 2020
VIVACOM пуска оптичен интернет със скорост до 10 Gbps

През октомври Nokia обяви, че ще бъде технологичен партньор в изграждането на оптична мрежа за VIVACOM, която ще осигурява скорости до 10 Gbps, или 10 пъти по-високи от максимално достижимите днес. Тогава от VIVACOM потвърдиха пред nixanba.com, че планират такъв ъпгрейд, но спестиха подробностите, като днес споделиха повече детайли и най-вече новината, че новите скорости ще се предлагат на крайни клиенти до няколко дни. 

VIVACOM ще започне да предлага оптичен интернет със скорост до 10 Gbps до края на месеца, като новата услуга ще стартира първоначално в част от София. Очаква се това да стане още тази седмица - от 4 декември.

В първото тримесечие на следващата година телекомът планира да осигури покритие във Варна, Бургас и Стара Загора.

Оптичната свързаност ще е достъпна за частни и бизнес клиенти, поясняват от оператора, като те ще могат да избират между два нови тарифни плана – VIVACOM FiberNet 5G и VIVACOM FiberNet 10G.

VIVACOM

И понеже много често в коментарите обсъждаме каква е реалната скорост, която може да се използва от клиента - от VIVACOM уточняват, че за достигане на максималната възможна скорост от 10 Gbps, крайното клиентско оборудване трябва да покрива нужните технически изисквания на услугата. Също така максималните достижими скорости са гарантирани на 80%.

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer