nixanbal mwc 2017 banner

НачалоНовиниVIVACOM стартира официално 4G мрежата си

VIVACOM стартира официално 4G мрежата си

6538
Написана от  nixanbal 09 май 2016
VIVACOM стартира официално 4G мрежата си

На пресконференция днес в своя Център за управление на мрежата и услугите VIVACOM официално даде старт на своята 4G LTE мрежа. Телекомът наскоро придоби нов честотен ресурс и с това обещава скорости до 100 Mbps. Детайлите вижте отдолу... 

Всеки абонат на VIVACOM, който смени картата си с безплатна 4G SIM, ще ползва свободно LTE, ако е в обхвата й

4G мрежата на VIVACOM вече е достъпна и може да се използва от всички абонати на телекома. За целта трябва да сте в нейния обхват, да имате 4G устройство и 4G SIM карта. 

Последната можете да получите като размените своята в магазин на оператора безплатно, а с това към плана ви ще бъдат заредени 4000 MB трафик, с който да тествате мрежата. Трафикът ще бъде валиден за 1 месец. Ако вече сте с 4G SIM карта - пак ще получите допълнителния трафик. 

Покритието стартира поетапно, като от днес в обхвата на 4G са София, Перник и Враца. Телекомът акцентира, че покритие в града означава абсолютно всяка една физическа локация от мрежата на VIVACOM в тези населени места да бъде активирана 4G технологията, а не само няколко от базовите станции. 

Очаква се от 1 юни в 4G мрежата на оператора да влезе Черноморието, което включва Варна и Бургас, а от средата на юни - Русе и Пловдив. 

От края на август - 40 най-големи градове на България и всички големи курорти. 

VIVACOM CTO

С наличния ресурс от 30 MHz в обхвата на 1800 MHz VIVACOM посочва, че максимално достижима скорост е 112 Mbps на сваляне и до 40 Mbps на качване. Главният технически директор на компанията заяви, че не е привърженик на лабораторни тестове и демонстрация на скорости, които реално няма да са достижими за потребителите в близко бъдеще. Да, това е намигване към Мтел. 

Интересно е, че за няколко дни, за които е активна 4G мрежата на оператора, в София вече 1/3 от трафикът е 4G. 

iPhone на 10: Най-доброто предстои

9 януари 2007 г. - Стив Джобс представя първия смартфон с логото на Apple - оригиналния iPhone. От сцената на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer