Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниVIVACOM стартира официално 4G мрежата си

VIVACOM стартира официално 4G мрежата си

9645
Написана от  nixanbal 09 май 2016
VIVACOM стартира официално 4G мрежата си

На пресконференция днес в своя Център за управление на мрежата и услугите VIVACOM официално даде старт на своята 4G LTE мрежа. Телекомът наскоро придоби нов честотен ресурс и с това обещава скорости до 100 Mbps. Детайлите вижте отдолу... 

Всеки абонат на VIVACOM, който смени картата си с безплатна 4G SIM, ще ползва свободно LTE, ако е в обхвата й

4G мрежата на VIVACOM вече е достъпна и може да се използва от всички абонати на телекома. За целта трябва да сте в нейния обхват, да имате 4G устройство и 4G SIM карта. 

Последната можете да получите като размените своята в магазин на оператора безплатно, а с това към плана ви ще бъдат заредени 4000 MB трафик, с който да тествате мрежата. Трафикът ще бъде валиден за 1 месец. Ако вече сте с 4G SIM карта - пак ще получите допълнителния трафик. 

Покритието стартира поетапно, като от днес в обхвата на 4G са София, Перник и Враца. Телекомът акцентира, че покритие в града означава абсолютно всяка една физическа локация от мрежата на VIVACOM в тези населени места да бъде активирана 4G технологията, а не само няколко от базовите станции. 

Очаква се от 1 юни в 4G мрежата на оператора да влезе Черноморието, което включва Варна и Бургас, а от средата на юни - Русе и Пловдив. 

От края на август - 40 най-големи градове на България и всички големи курорти. 

VIVACOM CTO

С наличния ресурс от 30 MHz в обхвата на 1800 MHz VIVACOM посочва, че максимално достижима скорост е 112 Mbps на сваляне и до 40 Mbps на качване. Главният технически директор на компанията заяви, че не е привърженик на лабораторни тестове и демонстрация на скорости, които реално няма да са достижими за потребителите в близко бъдеще. Да, това е намигване към Мтел. 

Интересно е, че за няколко дни, за които е активна 4G мрежата на оператора, в София вече 1/3 от трафикът е 4G. 

5 снимки при ниска осветеност с тройната камера на Huawei P20 Pro

Тепърва предстоят тестове и сравнения с други модели, но бързам да споделя с вас няколко снимки, които направих днес с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer