Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниVoLTE за iPhone вече е активна в мрежата на Теленор

VoLTE за iPhone вече е активна в мрежата на Теленор

3791
Написана от  nixanbal 20 септември 2019
VoLTE за iPhone вече е активна в мрежата на Теленор

Потребителите на iPhone, които са клиенти на Теленор, вече могат да използват технологията VoLTE при разговори в мрежата на оператора. Това засяга собствениците на iPhone 7 или по-нови модели на Apple. 

Припомням ви, че Теленор започна да активира технологията през юли на 2018 г., като все още списъкът устройства, които могат да я използват в неговата мрежа, е сравнително ограничен. Това всъщност е двустранен процес, който изисква усилия и от оператора, и от производителя на смартфона. 

VoLTE всъщност е технологията, при която и разговорите, а не само мобилният интернет, преминават през 4G мрежата. Това позволява по-добро качество на връзката, мигновено свързване и непрекъсване на преноса на данни на заден фон, докато тече разговор. Ако VoLTE не се поддържа, то при входящо или изходящо повикване, дори абонатът да е в обхвата на 4G, връзката слиза на 3G или друга по-стара технология. 

Telenor VoLTE за iPhone

Макар и със закъснение, собствениците на iPhone вече могат да разчитат на тези предимства, когато провеждат разговор в мрежата на Теленор. Технологията е достъпна за моделите iPhone 7 или по-новите, като е задължително условие да бъдат актуализирани до iOS 13. 

telenor-iphone-volte

След актуализация на операционната система, VoLTE трябва да се активира ръчно от менюто на телефона със следните стъпки: Settings -> Mobile Data -> Mobile Data Options -> Voice & Data -> 4G, VoLTE ON -> OK, поясняват от Теленор. 

От телекома обръщат внимание на изскачащото накрая съобщение, че мрежата не е сертифицирана, но казват, че всъщност няма проблем и просто трябва да натиснете ОК. Скоро би трябвало това съобщение да отпадне, като се чака обратна връзка от Apple. 

Sony Xperia 1 II предлага четворна камера с оптика ZEISS и технологии от фотоапаратите Alpha

Sony представи днес новия си топмодел Xperia 1 II, който е наследник на миналогодишния Xperia 1 и носи подобрения в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer