Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниВпечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

6204
Написана от  nixanbal 22 февруари 2017
Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Новият кампус на Apple, който многократно сме виждали от погледа на прехвърчащи над него дронове, вече си има официално име и дата на откриване. Apple Park ще отвори врати за първите служители през април, а аудиторията в него ще носи името на Стив Джобс. 

Apple Park се намира в сърцето на долината Санта Клара в Купертино, Калифорния, и заема площ от 0.708 км2. Основната му сграда е с форма на космически кораб (добре де - пръстен) и е обвита от най-големите в света извити стъклени панели. 

Впечатляващата постройка ще побере над 12 000 служители, които ще започнат да се пренасят там през април, но процесът се очаква да продължи половин година. Също през лятото ще продължи доизграждането на някои сгради и парковете. 

apple-park-photo-2-theater

Новината за официалното откриване на кампуса излиза дни преди рождения ден на Стив Джобс, който на 24-ти февруари щеше да навърши 62 години. В негова памет аудиторията в Apple Park ще се нарича Стив Джобс. Става въпрос за стъклена, отново кръгла сграда с диаметър 50 метра и 1000 седящи места. Аудиторията Стив Джобс е разположена на най-високата точка в целия Apple Park. 

Apple Park ще включва още център за посетители с Apple Store и отворено за всички кафе. 

Кампусът ще покрива нуждите си от електроенергия с такава, добита от 100% възобновяеми източници. Покривът е покрит със слънчеви панели с капацитет 17 мегавата. 

HTC U11+ предлага 6" дисплей с тънки рамки, солидна батерия и Android 8.0 Oreo

HTC представи днес очакваната подобрена и уголемена версия на флагмана си U11. Новият HTC U11+ предлага по-вълнуващ дисплей с тънки…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer