НачалоНовиниVW представи ID. ROOMZZ - концептуален автономен електрически SUV, очакван през 2021 г.

VW представи ID. ROOMZZ - концептуален автономен електрически SUV, очакван през 2021 г.

1432
Написана от  nixanbal 16 април 2019
VW представи ID. ROOMZZ - концептуален автономен електрически SUV, очакван през 2021 г.

На автосалона в Шанхай VW представи новия си концептуален електромобил от серията ID. - ID. ROOMZZ. SUV моделът може да се движи автономно (Level 4), без активно участие на водача, а производителят планира да го пусне на пазара през 2021 г., първо в Китай. 

Петметровият електромобил е подходящ както за нуждите на семействата, така и на бизнеса, посочват от VW, като интересното е, че интериорът може да бъде персонализиран. 

VW ID. ROOMZZ @ nixanbal.com

Промените във вътрешното пространство могат да зависят и от режима на управление. В напълно автоматичен режим на движение например отделните седалки могат да се завъртят с 25 градуса в посока навътре, така че седящите отпред да общуват по-удобно с останалите пътници.

VW ID. ROOMZZ @ nixanbal.com

VW ID. ROOMZZ има батерия с капацитет от 82 кВтч, която осигурява пробег до 450 км (по стандарта WLTP) или 475 км (по NEDC, Китай). Системата за бързо зареждане със 150 кВт (DC) на концептуалния модел позволява до 80% от капацитета на акумулаторите на борда да се презареди за около половин час.

VW ID. ROOMZZ @ nixanbal.com

VW ID. ROOMZZ @ nixanbal.com

Двата електродвигателя със системна мощност от 225 к.с. могат да задвижват колелата на предния и задния мост постоянно (електрическо двойно предаване 4MOTION). ID. ROOMZZ се ускорява до 100 км/ч за 6.6 секунди и може да достигне (електронно ограничена) максимална скорост до 180 км/ч. 

Xiaomi Mi MIX Alpha е обвит в дисплей концептуален смартфон

Xiaomi представи днес концептуалния си смартфон Mi MIX Alpha, който е с впечатляващ, макар и не толкова практичен дизайн. Устройството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer