Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниWalkman навърши 40 години

Walkman навърши 40 години

691
Написана от  nixanbal 02 юли 2019
Walkman навърши 40 години

На 1 юли тази година Sony отбелязва 40 години от създаването на супер успешния и променил начина, по който човечеството слуша музика, Walkman. 

Оригиналният Walkman TPS-L2 е представен на 1 юли 1979 г., като това е първото преносимо устройство за лично слушане на музика. 

От Sony отбелязват, че е имало скептици, според които липсата на възможност за запис на касети ще превърне първия Walkman в провал, но той всъщност успява да се наложи и днес е едно от емблематичните устройства в историята на технологиите. 

За да отбележи 40-годишния юбилей Sony публикува по-долното видео, в което проследява начина, по който се е променил персоналният плейър в годините. И въпреки че днес стотици милиони потребители по света предпочитат да използват стрийминг услуги като Spotify и Apple Music, все още японците поддържат Walkman серията, макар и вече без касети, акцентирайки върху висококачествения Hi-Res Audio звук. 

ВИДЕО: Умните кофи за боклук в София

Знаете ли, че една малка черна кутия може да промени начина, по който се организира целият процес на сметосъбирането във…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer