НачалоНовиниWindows 10 S е олекотена версия на платформата на Microsoft

Windows 10 S е олекотена версия на платформата на Microsoft

2180
Написана от  nixanbal 02 май 2017
Windows 10 S е олекотена версия на платформата на Microsoft

Microsoft представи днес Windows 10 S - олекотена версия на операционната система Windows 10, която ще може да използва само приложения от Windows Store и изглежда е отговор на Chrome OS от Google. Лаптопите за образователни цели ще са основните машини, които ще се възползват от новата платформа. 

На компютрите с новата Windows 10 S ще могат да се инсталират само приложения от Windows Store. Това не означава, че стандартните десктоп приложения за Windows 10 няма да могат да вървят и тук, но и те трябва да са налични за сваляне в онлайн магазина. 

Приложенията за работа с документи от пакета Microsoft Office също ще могат да се използват под Windows 10 S. 

Това до голяма степен олекотява платформата, а от друга страна дава по-висока сигурност за ползващите такива машини. Предвижда се това да са основно ученици и студенти, а цените на новите PC-та с Windows 10 S ще започват от $189 и ще ги видим още през лятото. 

Всички компютри с Windows 10 S ще идват с безплатно копие на Minecraft: Education Edition, а платформата ще бъде безплатна за училищата, в които вече се ползват РС-та с Windows 10 Pro. 

Интересното е, че ако определен лаптоп например бъде закупен с Windows 10 S, но потребителят реши, че има нужда от пълнофункционалната версия - ще има вариант за ъпгрейд към Windows 10 Pro. 

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer