НачалоНовиниWindows Phone изпревари iPhone на най-големия смартфон пазар в света

Windows Phone изпревари iPhone на най-големия смартфон пазар в света

2244
Написана от  nixanbal 18 май 2012
Windows Phone изпревари iPhone на най-големия смартфон пазар в света

Windows Phone се продава по-добре от iPhone в Китай, съобщи представител на Microsoft, и само за два месеца е достигнала 7% пазарен дял, изпреварвайки смартфона на Apple и неговите 6%. На кого му пука какво харесват китайците? Със сигурност на всички производители на смартфони, защото страната вече е най-големият пазар за тези устройства и успехът там означава много.

Новината идва от Мишел ван дер Бел, COO на Microsoft за Китай, който съобщава за холандския emerce.nl, че „това е едва началото“ и тепърва се очаква Windows Phone да печели позиции на тази територия.

В момента 2500 души работели в отдел за проучвания и разработки на Microsoft в Китай.

Apple обаче също има сериозни амбиции за голямата арена на китайския пазар. Смартфонът им се продава от двата по-малки оператора в страната, а вчера стана ясно, че са в преговори и с най-големия телеком - China Mobile. Ако iPhone бъде официално пуснат в неговата търговска мрежа, Apple ще получи достъп до нови 660 милиона потребители.

В края на март 2012 г. Nokia пусна първите смартфони Lumia в Китай.

Междувременно преди десетина дни руски оператор изнесе статистика на продадените в мрежата му смартфони за първото тримесечие на 2012 г., в която Windows Phone отново води iPhone с 8.2% срещу 7.3%.

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer