Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниWithings пуска първия си смартчасовник, след като се откупи обратно от Nokia

Withings пуска първия си смартчасовник, след като се откупи обратно от Nokia

1511
Написана от  nixanbal 18 септември 2018
Withings пуска първия си смартчасовник, след като се откупи обратно от Nokia

През 2016 г. Nokia - финландците с мрежите, а не HMD Global, които стоят зад смартфоните с тази марка - придоби френския стартъп Withings и започна да предлага дигитални продукти за здраве под своя бранд. По-малко от две години по-късно бизнесът се оказа нерентабилен за новия собственик и активите бяха продадени обратно на един от основателите на Withings. Днес на пазара излиза първият модел умен часовник след последната сделка.

Моделът се нарича Steel HR Sport и излиза под името на Withings и с тяхното лого, но вече променено. 

Става въпрос за смартчасовник със спортна насоченост, който има GPS, пулсомер, възможност да следи 30 вида активности и защита от вода при гмуркания на до 50 метра дълбочина. Батерията обещава до 25 дни живот, а тялото на Steel HD Sport е от неръждаема стомана. 

Withings

Върху традиционния циферблат на часовника има дигитален екран, който показва данните от тренировката, а също и известия от смартфона. Устройството е съвместимо с Android (версия 6 и по-нова) и iOS (8 и нагоре).

Withings

Продажбите на Withings Steel HR Sport започват днес на цена от 199.95 евро с безплатна доставка в Европа. Можете да го изберете с черно или бяло лице, а стандартната каишка е черна силиконова. Налични са допълнителни срещу заплащане. 

Sony Xperia XZ2 Premium е първият смартфон с двойна основна камера на японците

След като в Барселона подсказа за него, днес Sony официално обяви първия си смартфон с двойна основна камера. Xperia XZ2…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer