Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниXiaomi демонстрира смартфон с двойно прегъващ се дисплей

Xiaomi демонстрира смартфон с двойно прегъващ се дисплей

1834
Написана от  nixanbal 24 януари 2019
Xiaomi демонстрира смартфон с двойно прегъващ се дисплей

Инвазията на смартфоните със сгъваеми дисплеи започва тази година, като вече имаме информация за редица от големите компании, които работят по такова устройство. Xiaomi решиха дори да покажат прототип на своето решение, което изглежда различно от досега появявалите се концепции. Китайците залагат на двойно прегъващ се екран, а ето и как изглежда апаратът в действие...

Телефонът беше демонстриран от самия съосновател и президент на Xiaomi, Лин Бин, който показа как екранът може да се използва като таблет и като по-компактен смартфон. Във втория случай дисплеят се сгъва от двете му страни назад, а интерфейсът се напасва спрямо по-компактните размери. 

Бин пояснява, че видеото показва инженерен модел на тяхна разработка и това не е финално устройство. Но пък по всичко личи, че Xiaomi много скоро могат да изскочат с готов продукт за пазара. 

Да се надяваме, че ще научим още подробности за сгъваемия смартфон на Xiaomi на MWC 2019 в края на февруари в Барселона, където nixanbal.com ще бъде за девета поредна година. 

MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Ето го и най-хубавото време в годината, или поне по моя календар. През февруари, когато тук, в България, е все…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer