Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниXiaomi също показа технология за скриване на селфи камерата под дисплея на смартфон

Xiaomi също показа технология за скриване на селфи камерата под дисплея на смартфон

2024
Написана от  nixanbal 03 юни 2019
Xiaomi също показа технология за скриване на селфи камерата под дисплея на смартфон

Малко след като Oppo пусна в социалните мрежи видео с демонстрация на технология за скриване на селфи камерата под дисплея на смартфона, други китайци, тези от Xiaomi, отговориха със същия клип за свое подобно решение. 

"Искате ли да надникнете в бъдещето? Ето - представяме ви технология за камера под дисплея!", споделиха към 15-секундното клипче от Xiaomi. 

Във видеото виждаме два телефона - единият е с капковиден ноч, който нарушава иначе безрамковия дизайн на екрана, а другият е без никаква изрязана част по дисплея си. 

Въпреки това на същото място, където иначе е капковидният ноч, вторият телефон има скрита под дисплея си селфи камера. Тя не се забелязва при ползване на устройството, но когато екранът е изключен обективът се вижда.

Кога Oppo и Xiaomi ще пуснат първите си смартфони на пазара с подобно решение все още не знаем, но това най-вероятно ще е технологията, която ще се наложи в цялата индустрия и скоро всички ще я използват за по-дискретно вграждане на предната камера. 

Официално: Това е Google Pixel 4

Днес в Twitter се случи нещо, което струва ми се никога не бяхме виждали досега. Голяма технологична компания коментира официално…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer