Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниXiaomi ще увеличи цените на смартфоните си

Xiaomi ще увеличи цените на смартфоните си

1443
Написана от  nixanbal 11 март 2019
Xiaomi ще увеличи цените на смартфоните си

Xiaomi планира увеличение в цените на смартфоните си, пише сайтът xda-developers.com, цитирайки съоснователя на компанията Лей Джун. Последният споделя на скорошно събитие пред медии, че устройствата им може да поскъпнат, макар и не с много. 

Причината според Джун е, че Xiaomi иска да се отърве от имиджа си на евтин бранд и да премине едно ниво нагоре, като Mi 9 вероятно ще бъде последният им флагман, струващ под 3000 китайски юана. 

Телефоните ни може да станат по-скъпи - не много, но ще поскъпнат, споделя Джун. 

Припомням ви, че Xiaomi показа в Барселона новия си флагман Mi 9, чиято стартова цена е около 449 евро. 

Не се посочва кога китайците ще започнат с новото ценообразуване, но това изглежда ще засегне следващия им топмодел. Все пак успокояващ за феновете е фактът, че от Xiaomi беше отделен брандът Redmi, фокусиран върху по-достъпни модели, а освен това съществува и Pocophone, който предлага флагман устройства на доста приятна цена. 

Стратегията звучи сходна с тази на Huawei, които в последните години се ориентираха към премиум сегмента, а брандът им Honor се прицелва в средния и нисък ценови клас. 

Huawei Mate X е първият 5G смартфон със сгъваем OLED дисплей

Както обеща преди няколко дни Huawei отбеляза присъствието си на Световния мобилен конгрес с голяма премиера. Всъщност няколко, но най-вълнуващото…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer