НачалоНовиниYouTube за телевизорите с Android вече поддържа 8K видео

YouTube за телевизорите с Android вече поддържа 8K видео

475
Написана от  nixanbal 30 ноември 2020
YouTube за телевизорите с Android вече поддържа 8K видео

На пазара вече се появиха няколко смартфона с възможност за заснемане на видео с 8K резолюция, а също и редица 8K телевизори. Едва днес обаче излиза новината, че YouTube актуализират приложението си за Android TV, което ще даде възможност за някои 8K тв модели да стриймват съдържание със супервисоката резолюция. 

Актуализацията на YouTube for Android TV е до версия 2.12.08, съобщава сайтът Android Police, като включва поддръжка на 8K стрийминг за модели с Android 10 и по-висока. 

Не се посочва кои модели поддържат тази опция, а само, че са "ограничен списък". Ако вие вече разполагате с 8K телевизор, можете да проверите дали в списъка резолюции за клиповете в YouTube на големия екран има тази възможност.

Другата новост с ъпдейта на YouTube for Android TV е поддръжката на Cast Connect. Това означава, че ще можете да контролирате с дистанционното на телевизора стриймваното от телефона към него съдържание.

Флагманите Galaxy S21 на Samsung предлагат нов дизайн, 120 Hz дисплеи и двойно повече памет

Ето че месец по-рано от обикновено Samsung днес представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy S21. Също като през…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer