Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЗа първи път от 16 г. насам Apple понижи очакванията си за приходи от тримесечие

За първи път от 16 г. насам Apple понижи очакванията си за приходи от тримесечие

948
Написана от  nixanbal 03 януари 2019
За първи път от 16 г. насам Apple понижи очакванията си за приходи от тримесечие

Apple понижи прогнозните си приходи за първото тримесечие на фискалната 2019 г., което се случва за първи път от 16 години насам, пише The New York Times. Според разпространената в писмо до инвеститорите информация от Тим Кук това се дължи най-вече на по-слабия от очакваното интерес към новите модели iPhone, особено в Китай.  

В писмото си шефът на Apple посочва като причини за понижените прогнозни резултати по-ранната премиера на iPhone Xs и Xs Max спрямо iPhone X, по-малките субсидии от операторите и дори случая с понижената цена за подмяна на батериите за стари модели.

Под чертата обаче причината е, че потребителите просто не купуват толкова смартфони iPhone, колкото са се надявали от компанията.  

И въпреки че Кук посочва, че други дивизии в Apple всъщност бележат сериозен ръст, мобилните телефони са тези, които носят най-голям процент приходи и тяхното представяне се отразява на цялостното състояние на компанията. 

Кук предупреждава, че все пак има няколко седмици, докато бъде изготвен пълният доклад за финансовите резултати на Apple за приключилото на 29 декември 2018 г. тримесечие, така че финалните числа могат да се различават от прогнозните. За момента обаче Apple говори за между $5 и $9 милиарда по-малко приходи за периода спрямо първоначалните очаквания. 

Официална премиера на LG V40 ThinQ - предлага тройна основна камера за всяка ситуация

LG представи днес новия си топмодел V40 ThinQ, който е първият телефон на компанията с тройна основна камера, а освен…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer