Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЗадават се първите автомобили с поддръжка на безжичен Apple CarPlay

Задават се първите автомобили с поддръжка на безжичен Apple CarPlay

3658
Написана от  nixanbal 17 октомври 2016
Задават се първите автомобили с поддръжка на безжичен Apple CarPlay

Платформата CarPlay на Apple, която осигурява връзката между iPhone и автомобила, скоро ще може да се използва без кабели в определени автомобили. Въпреки че това на теория е възможно още от версия iOS 9, до момента няма инфоразвлекателни системи, които да поддържат безкабелна комуникация със смартфона на Apple. BMW обаче се зарича да промени това с новото BMW 5 Series Sedan, което излиза в началото на 2017-а.

Apple CarPlay позволява да свързвате iPhone с инфоразвлекателната система на автомобила (когато това се поддържа от производителя на возилото) и да прехвъряте ключови приложения за ползване на път върху големия сензорен екран. Така по време на път може да използвате по удобен начин телефонната функция, Spotify, навигацията и други. 

До момента това беше възможно само при връзка с кабел, но седмото поколение на BMW 5 Series Sedan ще бъде сред първите автомобили, които ще поддържат безжична връзка при Apple CarPlay. 

BMW 5 Series Sedan 2017

Очаква се BMW да пуснат модела си през февруари 2017 г., а дали дотогава ще видим и други автомобили с безжичен Apple CarPlay - предстои да разберем. 

Ще бъде интересно дали тази безжична връзка няма да убива батерията на смартфона за отрицателно време.

Детайлното видео ревю на nixanbal с демонстрация на жична връзка при Apple CarPlay в новата Opel Astra можете да видите във видеото отгоре.

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer