Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЗалезът на луксозните телефони Vertu

Залезът на луксозните телефони Vertu

1886
Написана от  nixanbal 15 юли 2017
Залезът на луксозните телефони Vertu

Брандът луксозни телефони Vertu, който беше основан от Nokia през 1998 г., а след това неколкократно препродаден, спира дейност. Последно през март тази година чухме, че компанията ще бъде придобита от турски бизнесмен със спорна слава, но дори той не е успял да спаси загиващата марка.

Vertu преустановява производствената си дейност във Великобритания, където досега се сглобяваха луксозните мобилни телефони с марката. За корпусите им често се използваха скъпи материали като благородни метали, кожа от алигатор и скъпоценни камъни, а цените достигаха няколко десетки хиляди долара. 

Технологично обаче тези устройства изоставаха значително от актуалните смартфони и вероятно тъкмо заради това до голяма степен изгубиха вниманието на и без друго тясната си аудитория. 

Турският бизнесмен все пак ще запази правата за бранда Vertu, патентования дизайн и технологията зад него, като планът му е в бъдеще да го възроди, гласи информацията от The Financial Times. Това обаче може да се окаже невъзможно, след като сега компанията се раздели с около 200 специалисти. 

Мтел става А1: Какво означава това за клиентите

На пресконференция днес в София главният изпълнителен директор на Мтел, Александър Димитров, и този на A1 Group, Алехандро Платер, обявиха…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer