Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЗаради спад в продажбите шефът на Apple е получил $1.5 милиона по-малко за 2016 г.

Заради спад в продажбите шефът на Apple е получил $1.5 милиона по-малко за 2016 г.

3039
Написана от  nixanbal 09 януари 2017
Заради спад в продажбите шефът на Apple е получил $1.5 милиона по-малко за 2016 г.

2016-а за Apple беше трудна и като цяло лоша година, в която компанията беше подгонена от Европейския съюз за данъчните облекчения в Ирландия, получи критики от новия президент на САЩ и препоръки да създава повече работни места в страната и за капак - отчете спад в приходите и за първи път в историята му - спад в продажбите на iPhone. Последното е ключовата причина шефът Тим Кук да получи с милион и половина долара по-ниско възнаграждение за последните 12 месеца.

Заплатата на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук се е увеличина от $2 на $3, но по-голямата част от годишното му възнаграждение всъщност не идва от нея, а е бонус, свързан с представянето на компанията. 

За 2014 г. този бонус е бил $6.7 милиона, за 2015 г. е скочил до $8 милиона, а през 2016-а се е стопил до $5.37 милиона. 

Причината за по-скромното възнаграждение са по-ниските приходи, които Apple отчита за миналата година. През златната 2015-а компанията е постигнала $223.6 милиарда, докато за последните 12 месеца сумата е била $215.6 милиарда.

През 2017 г. ни очаква юбилейният iPhone, който би трябвало да впечатли феновете с нов дизайн и иновативни екстри. Като спасителна сламка за Apple в дългосрочен план са сочени все по-сериозните й инвестиции в проучвания и разработки, което означава, че на заден фон компанията работи върху нови проекти. Кога ще бъдат готови те и ще успеят ли да я върнат към най-добрите й резултати - предстои да проследим. 

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer