НачалоНовиниБатерията на iPhone 4S може да се окаже сериозен проблем за Apple

Батерията на iPhone 4S може да се окаже сериозен проблем за Apple

4129
Написана от  nixanbal 29 октомври 2011
Батерията на iPhone 4S може да се окаже сериозен проблем за Apple

Миналогодишният iPhone 4 пристигна на пазара със серизен проблем с обхвата, който се губеше, ако устройството беше държано по определен начин. Днес с iPhone 4S изглежда Apple са пред нова криза*, този път засягаща батерията на смартфона, която издържала много по-малко от тази на предишния модел. В резултат служители на Apple се свързват с потърпевши клиенти и ги молят за съдействие в разрешаването на проблема.

Собственик на iPhone 4S, оплакал се на Apple от изненадващо слабия живот на батерията, е бил потърсен от представители на компанията, които са го помолили да инсталира приложение за диагностика на смартфона, за да открият причината за необяснимия проблем, съобщава Guardian.

Потребителят разказва, че само в стендбай режим, без да използва телефона, батерията губела по 10% от заряда си на всеки час. Дори след изключване на функции като Siri и услуги за локализация, положението не се подобрило сериозно.

Припомням ви, че по официални данни новият iPhone 4S предлага по-кратък живот на батерията в стендбай режим – до 200 часа, което е с 1/3 по-малко от миналогодишния iPhone 4 и по-слабо дори от първия модел от 2007 г. и неговите 250 часа стендбай. Apple не коментират защо това е така, а само посочват, че останалите показатели, като времето на разговори в 3G режим например, са по-дълги или равни на тези при предишните айфони.

Как ще се развие случаят, ще намери ли Apple корена на проблема и кога ще предложи фикс за него – ще ви държа в течение. Дотогава Тим Кук може само да се моли да не се изправя пред първия сериозен проблем от шефското място - Battery-Gate**.

*Едно уточнение – "криза" и "Apple" са две думи, които не си взаимодействат по начина, по който се случва с други производители. По-скоро можем да определим случая като масов проблем, причиняващ неудобство и недоволство на потребителите, които обаче така или иначе искат и ще купят и следващия модел на iPhone.

**Проблемът с антената при iPhone 4 от 2010 г. стана толкова сериозен и масов, че остана в историята като случаят Antenna-Gate.

Max заменя HBO Max в България от 21 май

След като през март 2022 г. HBO GО беше заменена от HBO Max, сега на хоризонта е следващият ребрандинг и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer