НачалоНовиниБез повече смартфони и таблети с webOS от Hewlett-Packard

Без повече смартфони и таблети с webOS от Hewlett-Packard

3250
Написана от  nixanbal 19 август 2011

HP niama da predlaga poveche webOS ustroistva

HP обяви, че преустановява разработването и пускането на нови устройства под платформата webOS. Това означава, че компанията няма да продължи портфолиото си смартфони и таблети, последните от които видяхме на Mobile World Congress в Барселона. Припомням ви, че операционната система webOS бе придобита от HP като актив заедно с компанията Palm.

„Нашите webOS устройства не успяха да привлекат достатъчно вниманието на потребителите. Вече не е в интерес на HP и акционерите да продължаваме работата си в тази посока,“ каза вчера главният изпълнителен директор на HP – Лео Апотекер.

Преди време HP пусна на пазара таблета TouchPad, но продажбите не са задоволителни и въпреки намалението на цената, устройството не успява да се пребори за сериозен пазарен дял с конкурентите под Android и iOS. Според Бен Галбрайт, бивш директор на webOS разработките, таблетът TouchPad е бил решаващият продукт за съдбата на платформата.

Цената, която HP плати за Palm и всичките й активи преди повече от година беше $1.2 милиарда. Наскоро пък Google купи Motorola Mobility за $12.5 милиарда, но да се надяваме, че тук няма да последва същото.

HP spira proizvodstvoto na webOS ustroistva

Какво мислите за решението на HP? Дали не трябваше да вложат малко повече усилия за маркетинг и да дадат още малко време на webOS? За мен устройствата с тази платформа бяха изключително интересни и съжалявам, че се стигна до тук.

Samsung Music Frame е впечатляващ елемент едновременно от аудио системата и интериора на дома

През 2017 г. Samsung представи своята по-различна концепция за телевизор с модела The Frame. Той може да се използва като…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer