НачалоСъбитияБлогът nixanbal.com с първа награда на M-Tel Media Masters 2011

Блогът nixanbal.com с първа награда на M-Tel Media Masters 2011

6463
Написана от  nixanbal 30 април 2011

Nikola_Balov_M-Tel_Media_Masters_2011

Казват „Всяко чудо за три дни“, затова бързам да пусна този пост днес – на третия ден след чудната вечер на 27 април, когато в зала 1 на НДК бях обявен за победител в категория Нови медии на M-Tel Media Masters 2011, при това с два материала. M-Tel Media Masters е конкурс за журналистически материали от сферата на съвременните технологии и комуникации, който се провежда за втора поредна година и който през 2010-а ме остави със смесени чувства. Какво се промени за 12 месеца и как се стигна днес грамотата за първото място да виси на моята стена, моля, четете по-нататък...

Какво не беше наред миналата година

Имаше само две категории – Печатни и Електронни медии, като във втората се състезаваха от пиле мляко, т.е. телевизионни репортажи, радио програми, сайтове, блогове. Не съм сигурен, че концепцията като цяло бе добре изяснена предварително и много от специализираните медии си тръгнаха разочаровани затова, че бяха пренебрегнати заради провинциален вестник например (без хейт). Неприятно впечатление направи и отсъствието на журито при награждаването.

На M-Tel Media Masters 2010 nixanbal.com беше единственият включил се блог.

Какво се промени през 2011-а

Имам приятното усещане, че някои е попаднал на миналогодишната ми публикация за M-Tel Media Masters и възприемайки критиката ми като градивна, през 2011 г. организира съвсем различно събитие. Всички точки, по които си позволих да кажа недобра дума за конкурса, сякаш са били взети под внимание и воала. Може и да си въобразявам – вие преценете.

Участвах заради...

Беше създадена специална категория за блогъри – Информационни агенции и нови медии. Заради самото участие – не се включвам в SMS игри, но често печеля дребни награди от различни места и повечето ми познати ме знаят като късметлия. Късметът обаче не идва ей така, защото не е имало при кого другиго да се спре. За да ти се случи нещо хубаво, трябва наистина да го искаш, трябва да работиш в тази посока и най-вече – да си вътрешно убеден, че мечтата ти е възможна и все някога ще се реализира. Трябва да мислиш позитивно. На едни това ще им дойде като плоско клише, но много от вас знаете, че тези думи са смисълът на всичко. И сте прави, защото и без друго не допускам клишета в блога си.

„Мобилните оператори – обществен враг?“ е най-високо оцененият материал в категория Нови медии от журито на M-Tel Media Masters 2011

Когато излязох на сцената, за да ми връчат наградата Диляна Попова <3 и Илиян Джевелеков, водещият Силвестър спомена, че съм единственият номиниран с два материала. Не съм сигурен какво точно ще рече това, но е факт и на грамотата са изписани две оценени публикации, а те са „Обзорно за Mobile World Congress 2011 в Барселона“ и „Мобилните оператори в България – обществен враг?“. Изненада е, че вторият от тях въобще се е завъртял като вариант за награда, въпреки че е измамно усещането, че става дума за някакъв хейт и акция против операторите. Всъщност, както са отбелязали колегите във в-к Труд, става дума за анализ на случващото се с българските телекоми в началото на 2011 г., когато бяха по-черни от дявола за обществото. И въпреки че от тогава доста неща се промениха – отпадна например автоматичното преподписване на договорите, реномето им все още се чисти от ПР-ите.

Nikola_Balov_M-Tel_Media_Masters_nagrada

Nikola_Balov_M-Tel_Media_Masters_2011_nagrada_gramota

Благодаря

Финално искам лично да благодаря още веднъж на журито и конкретно на Жюстин Томс, с която се запознах в края на вечерта след награждаването. Със сигурност много от вас я познават отдавна и знаят, че новите медии са нейният елемент и точно затова съм признателен за оценката на моя материал в тази категория. Благодаря и на всички приятели блогъри и не само, които ме поздравиха и се зарадваха искрено с мен!

И имайте предвид – по-достойно е с награда в конкурс, отколкото под масата.

снимки: М-Тел

6 НЕЩА за новите Neo QLED телевизори на Samsung

Стартът на Световното първенство по футбол в Катар 2022 е повод за много потребители да се замислят за ъпгрейд на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer