НачалоИграчкиВидео ревю на Sony Ericsson Xperia neo + снимки и спецификации

Видео ревю на Sony Ericsson Xperia neo + снимки и спецификации

7374
Написана от  nixanbal 02 март 2011

sony_ericsson_xperia_neo_android_gingerbread_video_1

Спомняте ли си Sony Ericsson Vivaz? Да, онзи симпатичен на вид смартфон с тромавата Symbian OS, който стана популярен в България малко преди семейството Xperia да превземе пазара... и билбордовете. На Mobile World Congress в Барселона компанията представи наследника на въпросния Vivaz - Sony Ericsson Xperia neo. Устройството е със сходен дизайн, който наистина ми допада, но има една съществена разлика - използва операционната система Android, при това най-новата й версия - 2.3 Gingerbread. В този пост, освен да ви разкажа за характеристиките на neo, ще ви предложа и кратко видео ревю, за което една любезна дама ми съдейства по време на приятното събитие на Sony Ericsson.

Характерно за интерфейса на Sony Ericsson Xperia neo е, че е напълно подвластен на вашия вкус и предпочитания - можете да разполагате, местите и сменяте всякакви уиджети по екрана, да обединявате екстри в нещо като папки, да размествате менютата и т.н. Екранът е наистина отличително ярък и с бистри цветове заради приложения Sony Mobile BRAVIA Engine. Във видеото ще видите и камерата, която е насочена към привидно тъмен участък, но на екрана се виждат доста повече детайли. Това е възможно благодарение на Exmor R сензора на Sony, който се прилага и в много фотоапарати на производителя.

Смартфонът идва и с HDMI изход. Когато го свържете към телевизор Sony BRAVIA, той автоматично се включва, превключва режима и ви предлага да разгледате снимките и клиповете на големия екран - каквато и най-вероятно е била причината за връзката. А в самия телефон, частта с мултимедийните забавления е оптимизирана и подобрена - както се вижда на клипа, превъртането на песните е светкавично, което е похвално!

Като цяло ни очакват доста интересни неща от Sony Ericsson Xperia neo и най-новия Android Gingerbread!

 

Sony Ericsson Xperia neo акценти

  • Android 2.3 Gingerbread
  • 1 GHz Scorpion процесор и графичен чип Adreno 205 
  • 3.7" дисплей с WVGA резолюция, мултитъч и Sony Mobile BRAVIA Engine
  • 8 MP камера със 720p HD видеозапис, Exmor R сензор, фронтална камера за видеочат
  • HDMI изход (в комплекта у нас ще има кабел)
  • Wi-Fi с DLNA поддръжка, HSPA, Bluetooth, microSD с 8 GB карта в пакета
  • "пипнат" дизайн, подобен на спортен автомобил

Смартфоните Galaxy S24 идват с Galaxy AI - какво е това?

Здравейте от Сан Хосе, Калифорния, където току-що Samsung представи новите си флагмани от серията Galaxy S24. И трите модела предлагат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer