НачалоНовиниВидео: 5-годишната история около създаването на Nokia 808 PureView

Видео: 5-годишната история около създаването на Nokia 808 PureView

3011
Написана от  nixanbal 21 май 2012
Видео: 5-годишната история около създаването на Nokia 808 PureView

Поредното интересно видео около Nokia 808 PureView вече е онлайн. В 8-минутния клип екипът на финландците разказва цялата история около създаването на 41-мегапикселовия смартфон, идеята за който била записана преди 5 години на салфетка в бар в Токио. Отделете време, интересно е.

Общо около 300 души са работили по Nokia 808 PureView в продължение на 5 години, за да се превърне той в това, което Nokia представи на MWC 2012 в Барселона през февруари. Покрай създаването на смартфона компанията е натрупала и много нови патенти, така че ако други производители смятат да направят камерите в устройствата си толкова мощни в бъдеще, изглежда ще трябва да плащат лиценз на Nokia. Ако такъв изобщо се предлага.

"Знаехме, че един ден в бъдещето мобилните телефони ще могат да правят истински удивителни снимки, точно като компактните фотоапарати. Затова си казахме - защо да не можем да го направим още сега.", казва Деймиън Дайнинг от Nokia.

Е, историята е вълнуваща, обещанията големи, резултатите, които виждаме досега - впечатляващи. Надявам се съвсем скоро Nokia 808 PureView да бъде подложен на реален тест от моя страна и да разберем заедно дали ще покрие очакванията ни.

Samsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

Преди дни ви разказах за моя 8K Neo QLED телевизор у дома, а днес е време за следващото поколение. Samsung…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer