НачалоНовиниВъпреки критиката към Microsoft, Acer подготвя "агресивно" портфолио с Windows 8

Въпреки критиката към Microsoft, Acer подготвя "агресивно" портфолио с Windows 8

2170
Написана от  nixanbal 11 август 2012
Въпреки критиката към Microsoft, Acer подготвя "агресивно" портфолио с Windows 8

Наскоро шефът на Acer изрази публично притесненията си относно решението на Microsoft да започне да предлага собствени таблети под Windows 8. Г-н Уанг беше и първият представител на голям партньор, който сподели мнението, че серията Surface може да окаже негативно влияние върху цялата екосистема Windows. И въпреки че той продължава да държи на изказването си, Acer няма никакво намерение да отстъпва от арената на Windows 8 и продължава да работи агресивно върху устройства с новата версия на платформата.

Уанг обаче отбелязва, че Microsoft в момента търси начин да намали възможния негативен ефект върху партньорите си и вариант за това ще бъде цените на Surface да бъдат по-високи от тези на таблетите, които например подготвя Acer. Според Уанг, ако Microsoft предложи Surface на цена между $499-$599, а не за атрактивните $199, влиянието върху партньорските предложения ще е значително по-слабо, предава DigiTimes.

Шефът на Acer също така е заявил, че не се страхува от конкуренция, но иска "правилата на играта" да бъдат изяснени, тъй като Microsoft не е споделил с партньорите си предварително за решението да пусне собствени таблети.

Колкото до самата платформа, Acer планира да предложи богато портфолио машини с Windows 8, при което да успее да обособи различни категории и да покрие нуждите на широк кръг потребители.

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer