НачалоНовиниЗапочваме наново: Samsung съди Apple за три нарушени патента с iPhone 4S и iPad 2

Започваме наново: Samsung съди Apple за три нарушени патента с iPhone 4S и iPad 2

2539
Написана от  nixanbal 07 март 2012
Започваме наново: Samsung съди Apple за три нарушени патента с iPhone 4S и iPad 2

В последните месеци на миналата година, когато Apple се готвеше да пусне новия iPhone 4S в родината на Samsung, южнокорейците обявиха, че няма да влизат в иначе обичайните съдебни пререкания. Днес обаче Samsung съобщи, че е завела дело срещу Apple в съда в Сеул заради три нарушени патента в iPhone 4S и iPad 2.

Според южнокорейския производител смартфонът iPhone 4S и таблетът iPad 2 нарушават три негови патента, свързани с представянето на информация, с потребителския интерфейс и с кратките текстови съобщения.

И въпреки че iPhone е сериозна конкуренция на смартфоните от серията Galaxy, по-големият проблем вероятно е таблетът iPad, който очаквано или не чупи рекорди на чужда територия, оставяйки моделите Galaxy Tab на Samsung да събират прах по щандовете.

Припомням ви, че по нова информация от февруари 2012-а таблетите на Apple държат 70-80% от пазара на тези устройства в Южна Корея. Какво остава за всички други производители и колко изобщо може да е делът на Samsung?

Междувременно след няколко часа Apple вероятно ще представи новия iPad 3 или iPad HD, както може да се казва третият таблет на компанията.

До днес Apple и Samsung са били въвлечени в над 30 съдебни спора в 10 различни страни, припомнят от Reuters. Дори днешната новина, че Apple търси разрешение на споровете в дългосрочен план с отдаване на лиценз за патентите си, изглежда също няма да накара компаниите да се помирят.

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer