НачалоПолезноЗа сателитната цифрова телевизия VIVACOM TV и яката рекламна кампания

За сателитната цифрова телевизия VIVACOM TV и яката рекламна кампания

33612
Написана от  nixanbal 16 ноември 2010

Vivacom_TV_telecom_operator_Bulgaria_digital_TV

Вече повече от месец съм абонат на VIVACOM TV – сателитната цифрова телевизия на VIVACOM. Дълго се чудих дали да поствам за нея и в крайна сметка реших, че имам какво да споделя и мога да бъда полезен, ако в момента обмисляте варианта да се абонирате за услугата.

Как се абонирах?

За да се абонираш за VIVACOM TV, трябва да подадеш заявление през сайта www.vivacom.bg/tv, където те очаква съвсем простичка форма. Попълваш си личните данни, посочваш кой пакет искаш, на колко телевизора и кога ще е удобното за теб време, в което екипът да дойде и да те зарадва с новото оборудване. Датата трябва да е поне 5 работни дни напред.

Е, аз си подадох заявката в неделя и посочих петък за деня, в който искам да ми бъде инсталирана сателитната чиния и останалите щуротии. Обадиха се след няколко дни и обясниха, че имат възможност едва след около две седмици – явно екипът (или екипите) са залети с поръчки и нямат свободен слот до тогава. Честно казано беше доста кофти да ми сервират това и ако не бях убеден, че искам услугата, най-логичното нещо е да бях отказал заявката при обаждането им.

Въоръжих се с търпение и зачаках деня. Техниците дойдоха в уречения час, свършиха си мисля добре работата с инсталацията на сателитната чиния, приемника и кабеляците и като цяло нямам забележки към тази част. След тръгването им вкъщи всичко си беше на място и не се налагаше ново есенно почистване – т.е. като за хора, които влизат в дома ти с бормашини са сравнително кротки.

Колко струва оборудването?

Оборудването е безплатно. Условието за това е да сте абонат на поне една друга услуга на VIVACOM (стационарен или мобилен телефон, интернет и т.н.), но в моя случай никой не ме е питал лично, вероятно те сами проверяват в системата си, а вероятно условието е сложено просто за разкош – не знам. Инсталирането също е за тяхна сметка – не е ли зарибявка, а?

Ако обаче искате да гледате VIVACOM TV на още един телевизор, ще заплащате за втория приемник по още 4.80 лв. към таксата си всеки месец. Самият приемник ще ви бъде инсталиран безплатно, ако сте го завили при първото идване на екипа.

Колко плащам на месец?

Ако сключите срочен договор, ще получите 50% отстъпка от месечната такса на пакета за първите три или шест месеца – съответно при едно- и двугодишен договор.

Пакет Брой канали Месечна такса Промо цена

VIVACOM TV Старт

40 канала 9.80 лв. 4.90 лв.

VIVACOM TV Стандарт

60 канала 14.80 лв. 7.40 лв.

VIVACOM TV Екстра

+Premium Digital

70 канала 17.80 лв. 8.90 лв.

Какво гледам?

Аз избрах пакет Екстра, за да имам пълния набор от над 70 тв програми, а също и заради бонуса, който VIVACOM дава на новите абонати. Всеки, подписал договор за най-големия пакет, получава безплатно канала Premium Digital. С него денонощно можете да гледате най-актуалните филми, току-що слезли от кино екрана. По-готин канал едва ли съществува и заглавията определено не са за изпускане. Разбира се, програмата се повтаря – има набор филми, които се въртят, но списъкът непрекъснато се опреснавя с нови постъпления, а старите отпадат. В последния месец например изгледах Avatar, Clash of the titans, Get him to the Greek, Leap year, Case 39, Sherlock Holmes, Up in the air и още куп други...

Ако сте фен, можете да гледате още HBO, HBO Comedy и Cinemax, но заплащате допълнителна такса от 6 лв. за първите два или 9 за трите. Аз реших да се въздържа – Premium Digital ми е предостатъчен и далеч по-интересен от целия пакет HBO.

Как е качеството?

За съжаление нямам база за сравнение с друг доставчик. Всички хвалят Bulsatcom и аз също съм чувал най-вече позитивни мнения за тях, но цялостната оферта на VIVACOM ми допадна и затова избрах нея - безплатно оборудване, инсталация, добра цена и достъп до Premium Digital. Качеството на картината със сигурност не е кристално, както усилено се рекламира, но пък за мен е ОК. Въздържам се да дам друго определение, тъй като съзнавам, че Full HD филмите са разглезили зрението ми. Като цяло съм доволен както от картината, така и от звука на VIVACOM TV. Има обаче 2-3 пъти, когато се е случило образът да забие – забавя се опресняването сякаш, но става въпрос за няколко секунди.

Рекламите!

Междувременно, както със сигурност сте забелязали, VIVACOM TV търси вниманието на потенциалните си абонати от тв спотове по всеки канал. И въпреки че рекламите по презумпция са пълна досада, тези са трепач! За да се убедите сами, прилагам спотовете по-долу, като държа да отбележа, че са български. Заигравката е с популярни предавания и филми – Спешно отделение, От местопрестъплението, Спасители на плажа, Animal Planet, спорт, сапунки и други.

                                            

Samsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

Това цилиндрично малко устройство вече стана доста популярно с първото си издание, а сега у мен е неговата втора версия.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer