НачалоНовиниИнтересът към новия iPhone е безпрецедентен, надминава Galaxy S III

Интересът към новия iPhone е безпрецедентен, надминава Galaxy S III

2646
Написана от  nixanbal 23 юли 2012
Интересът към новия iPhone е безпрецедентен, надминава Galaxy S III

Samsung днес се похвали с над 10 милиона продадени бройки от новия си смартфон Galaxy S III, но интересът към задаващия се през есента iPhone е дори още по-сериозен. Според проучване на ChangeWave Research 14% от анкетираните са заявили, че е "много вероятно" да си купят следващия iPhone, а 17 на сто също са изразили желание да притежават новия модел на Apple. За сравнение интересът към Galaxy S III според същото запитване е съответно 2% за "много вероятно" и 7% за "вероятно".

По-интересното обаче не е, че Apple изпреварва Samsung в това проучване. Спомняте си, че предишният iPhone 4S се превърна в най-популярния смартфон в света, постигайки 4 милиона продажби за първия си уикенд на пазара. Интересът към него преди премиерата му пък бе изключителен с 10% от потребителите, посочващи, че е "много вероятно" да си го купят и 11.5% дали отговор за "вероятна" покупка.

Бързото сравнение показва, че очакването на новия предполагаем iPhone 5 е дори още по-високо и безпрецедентно. Дали Apple ще оправдае очакванията на феновете и ще счупи ли за пореден път всички рекорди с феноменален брой продажби, предстои да разберем съвсем скоро. Новият смартфон се очаква на пазара през октомври.

Междувременно днес стана ясно, че следващият iPhone ще има по-малък конектор от предшествениците си - 19- вместо 30-пинов. Това вероятно ще позволи на Apple да направи смартфона си по-тънък, но горко им на всички, които са похарчили състояние за различни аксесоари.

Проучването е проведено през месец юни сред над 4000 потребители, предимно от Северна Америка.

Lidl ще използва изкуствен интелект за персонализирани промоции

Приложението Lidl Plus, което вече се използва от над 1.3 милиона потребители в България, скоро ще въведе нова функционалност. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer