НачалоНовиниИнтересът към новия iPhone е безпрецедентен, надминава Galaxy S III

Интересът към новия iPhone е безпрецедентен, надминава Galaxy S III

2463
Написана от  nixanbal 23 юли 2012
Интересът към новия iPhone е безпрецедентен, надминава Galaxy S III

Samsung днес се похвали с над 10 милиона продадени бройки от новия си смартфон Galaxy S III, но интересът към задаващия се през есента iPhone е дори още по-сериозен. Според проучване на ChangeWave Research 14% от анкетираните са заявили, че е "много вероятно" да си купят следващия iPhone, а 17 на сто също са изразили желание да притежават новия модел на Apple. За сравнение интересът към Galaxy S III според същото запитване е съответно 2% за "много вероятно" и 7% за "вероятно".

По-интересното обаче не е, че Apple изпреварва Samsung в това проучване. Спомняте си, че предишният iPhone 4S се превърна в най-популярния смартфон в света, постигайки 4 милиона продажби за първия си уикенд на пазара. Интересът към него преди премиерата му пък бе изключителен с 10% от потребителите, посочващи, че е "много вероятно" да си го купят и 11.5% дали отговор за "вероятна" покупка.

Бързото сравнение показва, че очакването на новия предполагаем iPhone 5 е дори още по-високо и безпрецедентно. Дали Apple ще оправдае очакванията на феновете и ще счупи ли за пореден път всички рекорди с феноменален брой продажби, предстои да разберем съвсем скоро. Новият смартфон се очаква на пазара през октомври.

Междувременно днес стана ясно, че следващият iPhone ще има по-малък конектор от предшествениците си - 19- вместо 30-пинов. Това вероятно ще позволи на Apple да направи смартфона си по-тънък, но горко им на всички, които са похарчили състояние за различни аксесоари.

Проучването е проведено през месец юни сред над 4000 потребители, предимно от Северна Америка.

5-те най-важни подобрения в Samsung Galaxy A52 спрямо Galaxy A51

В nixanbal.com вече можете да гледате детайлното видео ревю на Galaxy A52, който е новият обещаващ модел от среден клас…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer