НачалоПолезноКак да си купите мобилна игра без кредитна или дебитна карта?

Как да си купите мобилна игра без кредитна или дебитна карта?

6920
Написана от  nixanbal 04 юли 2011

mobilna_igra_za_smartphone_gameloft

Мобилните игри на Gameloft са сред най-популярните, а и най-зарибяващите (ОК, след Angry Birds), които можете да имате на смартфона си. Assassin's Creed - Altaïr's Chronicles HD, Spider-Man: Total Mayhem HD и Asphalt 6: Adrenaline HD са само извадка от каталога на Gameloft и ако искате малко почивка от „ядосаните пилета“, тези заглавия са достойна алтернатива. Колко точно ще ви струва подобно забавление, как да платите без да използвате кредитна или дебитна карта и какви са първите ми впечатления от избраните от мен игри, моля, четете по-надолу...

Директно през телефона

За да преминете директно към изтегляне на игра, отворете сайта www.gameloft.com в браузъра на смартфона си. Аз използвах HTC Sensation с Android OS, но същата процедура е валидна и за други платформи. Имайте предвид обаче, че някои от тези игри в момента могат да бъдат свалени безплатно от Ovi Store за моделите с новия Symbian^3 на Nokia.

P6300982

Имайте предвид размера на играта

Следва да разгледате игрите от мобилния сайт на Gameloft и да изберете какво искате да разцъквате на телефона си. Да речем, че като мен сте фенове на авто гонките и се спрете на Asphalt 6: Adrenaline HD. Преди да купите играта имате възможност да прочетете повече за нея, да видите оценката й от други играчи, да разгледате скрийншоти и дори видео от YouTube. Посочено е също колко памет ще е необходима, а това не е никак маловажен въпрос – споменатата по-горе игра заема 859.38 МВ. Най-долу на мобилния сайт на Gameloft има поле, в което пише от коя страна сте и какъв телефон използвате. Моите данни ги разпозна автоматично, но ако при вас има неточност, можете да цъкнете върху инфото и да въведете корекции.

P6300986

Как се плаща и колко струва?

Ще видите, че цената на заглавията е изписана в български лева и всичко струва по 2.40 лв. Следва да изберете начин на плащане, който в моя случай беше през оператора – т.е. с натрупване на сумата от 2.40 лв. към месечната сметка. За целта въвеждате номера си заедно с кода за страната (въведен е автоматично) и потвърждавате с Go. На екрана на телефона излиза съобщение, че са ви изпратили SMS с линк за изтегляне на избраната игра и след секунда съобщението за потвърждение пристига. Връщате SMS с текст NOW OK и идва линкът. Цъквате го и свалянето започва. След няколко минути теглене и инсталации играта може да започне!

P6301020

P6301047

Изненада – получавате още една игра безплатно!

Всъщност не е никаква изненада, тъй като го пише в сайта на Gameloft – ако си купите игра, получавате втора по избор безплатно. В моя случай държах да имам Asphalt, а като допълнителна си изтеглих Spider-Man: Total Mayhem HD. И двете са изключително интересни, със страхотен геймплей, удивителна визия и успяват да убият батерията на Sensation доста бързо. Честно казано предпочитам състезателната, а на Spider-man и бездруго съм заседнал при един луд, който хвърля автомобили по мен. Задължително трябва да опитате Asphalt, но ви предупреждавам, че после може да не оставите телефона си на мира. Геймплеят е толкова готин, че от време на време се усещам как подскачам на стола или се напрягам сякаш наистина дрифтвам из Токио.



Важно: За изтегляне на играта използвайте Wi-Fi връзка. По-долу вижте повече снимки и детайли около купуването и инсталацията на игра.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer