НачалоНовиниМитниците в САЩ спират смартфони на HTC заради патентни проблеми с Apple

Митниците в САЩ спират смартфони на HTC заради патентни проблеми с Apple

2793
Написана от  nixanbal 17 май 2012
Митниците в САЩ спират смартфони на HTC заради патентни проблеми с Apple

HTC One X и HTC EVO 4G LTE вероятно са първите смартфони, които бяха задържани на митницата в САЩ заради патентен сблъсък с Apple. Забавянето на доставките е за неопределен период и първо Международната търговска комисия трябва да проучи и отсъди дали устройствата на HTC не нарушават патенти на създателите на iPhone.

Причината за задържането на доставките е спечеленото от Apple дело срещу HTC в края на 2011-а, когато стана ясно, че смартфоните с Android на тайванския производител нарушават някои патенти.

Става въпрос за възможността информация като телефонен номер или имейл да бъде автоматично разпозната от браузъра или приложението за съобщения и да бъде превърната в линк с опции. Е, тези екстри ще липсват от американските версии на смартфоните HTC и тепърва ще бъде проверено на митниците дали всичко е според разпоредбите.

EVO 4G LTE трябваше да дебютира в мрежата на оператора Sprint на 18 май, но сега не е ясно дали това ще се случи навреме. AT&T пък пусна One X по-рано този месец, но моделът вече е със статус „Изчерпан“ в сайта на телекома и изглежда също се чака зелена светлина за продажбата му и нови доставки.

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer