НачалоНовиниМобилният бизнес на LG отчита загуба, въпреки ръста в продажбите на смартфони

Мобилният бизнес на LG отчита загуба, въпреки ръста в продажбите на смартфони

1476
Написана от  nixanbal 25 юли 2012
Мобилният бизнес на LG отчита загуба, въпреки ръста в продажбите на смартфони

Дойде ред и на финансовите резултати на LG за второто тримесечие на 2012 г. Компанията приключва периода с $11.16 милиарда приходи, което е 5.2% ръст спрямо първата четвърт, но 10.6 на сто спад сравнено със същия период година по-рано. Все пак чистата печалба е скочила с 46% до $138.02 милиона. При мобилния бизнес обаче нещата не се развиват толкова добре и LG Mobile Communications Company отчита загуба от $49.48 милиона, което според производителя се дължи на сериозните разходи за маркетинг на новите смартфони.

В периода април-юни общите приходи от мобилни телефони на LG са се понижили с 28.5% до $2.01 милиарда, което се дължи на по-слабият интерес към несмартфоните.

В същото време обаче компанията отчита ръст в интереса към устройствата си с Android OS и посочва, че доставките на смартфони са се повишили с 44% спрямо миналата година.

Смартфоните на LG са притиснати от двете страни - от Samsung и Apple в горния клас, а в бюджетния сегмент от достъпните предложения на китайците Huawei и ZTE, коментира Reuters.

За LG това означава успешно пласиране на новите модели с LTE поддръжка и компанията вече планира нови смартфони, които ще предложи през втората половина на 2012 г. на пазарите с 4G мрежи - Северна Америка, както и някои страни в Европа и Азия.

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer