НачалоСнимкиМорски снимки и видео със Sony Ericsson Xperia mini pro

Морски снимки и видео със Sony Ericsson Xperia mini pro

6127
Написана от  nixanbal 21 август 2011
Морски снимки и видео със Sony Ericsson Xperia mini pro

Моята, а вероятно и вашата лятна почивка на морето приключи и вече съм обратно в София, подготвяйки няколко интересни поста, свързани с темата за пясъка и вълните. Първият такъв материал всъщност съдържа няколко морски снимки и видео, направени с камерата на новия Android смартфон Sony Ericsson Xperia mini pro. Моделът прави кадри с резолюция 5 МР и записва клипове с HD качество, а какви са резултатите при реална употреба на снимачката, вижте по-надолу...

От видеото е видно, че качеството не е най-доброто на HD клип, което сме виждали, но пък е доста над средното ниво. Трябва да вземем под внимание и звука – изключително добър запис и предаване на атмосферата, което куца при конкурентни модели. Под конкурентни модели имам предвид например HTC Desire S, който не се представи добре при видеозаписа и по-конкретно звука на видеото на концерта на Roxette, но пък тази есен всичко ще се промени след договора между HTC и Beats.

Що се отнася до снимките по-долу – имайте предвид, че са правени именно с цел пресъздаване реална ситуация на ползване. Т.е. всички са на автоматичен режим и с автофокус, не съм задържал дъха си при натискане на „спусъка“ и просто съм щракал интересни (или не толкова) моменти. Струва ми се, че пейзажните снимки не са силата на Sony Ericsson Xperia mini pro, но пък по-близките обекти са отразени в кадъра отлично – фокусът е на мястото си и при макро фотографиите.

Под чертата бих казал, че постигнатото с камерата на Sony Ericsson Xperia mini pro е повече от задоволително. Резултатът е приемлив и мисля, че като за толкова мъничък телефон, 5-мегапикселовата камера се справя достойно със снимките и клиповете. Защото ако държим на най-доброто качество, със сигурност ще сме предвидили сериозен фотоапарат, но за спонтанни кадри миниатюрният Xperia mini pro е отличен вариант.

P8193478
А с тази снимка ви желая приятен неделен следобед! Кадърът е направен с фотоапарат Olympus PEN E-PL1.

Имайте предвид, че кадрите по-долу са с намалена резолюция, а скоро очаквайте подробно ревю на смартфона Sony Ericsson Xperia mini pro!

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer