НачалоНовиниМ-Тел, GLOBUL и VIVACOM пускат Nokia N8 и Nokia C7 - вижте цените

М-Тел, GLOBUL и VIVACOM пускат Nokia N8 и Nokia C7 - вижте цените

21867
Написана от  nixanbal 02 декември 2010

nokia_n8_symbian_smartphone_nokia_c7_mtel_globul_vivacom_

Първите смартфони с новата операционна система Symbian^3 ще се продават и от трите български мобилни оператора. В каталозите за месец декември на М-Тел, GLOBUL и VIVACOM вече се появиха моделите Nokia N8 и Nokia C7.

В момента няма да ги намерите в магазините на телекомите, но се очакват преди края на годината – предполагам до две седмици ще ги имат.

М-Тел все още не са обявили цените, но ето какви са офертите на GLOBUL и VIVACOM.

 

Nokia N8 @ GLOBUL

24 x 34.90 лв. = 837.60 лв.

с програма Web&Talk Ultra и месечна такса 54.90 лв.

 

Nokia C7 @ GLOBUL

24 x 21.90 лв. = 525.60 лв.

с програма Web&Talk Ultra и месечна такса 54.90 лв.

 

Nokia N8 @ VIVACOM

24 x 29.90 лв. = 717.60 лв.

с програма Net&Call Max и месечна такса 29.80 лв.

 

Nokia C7 @ VIVACOM

24 х 24.90 лв. = 597.60 лв.

с програма Net&Call Max и месечна такса 29.80 лв.

 

Цените, разбира се, нямат нищо общо с това, което един западноевропейски оператор ще предложи с най-скъпите си планове, но като за нашата реалност офертите са приемливи.

Също така не се шашкайте от месечните такси – един огромен процент от потребителите няма да се абонират за някой от тези планове, но имайте предвид, че с по-достъпните такси цените на телефоните няма да се променят кой знае колко. А това между другото е още един абсурд за българския пазар, но за него друг път.

Не изписвам цените на Nokia N8 и Nokia C7 с други планове, тъй като все още не са обявени и операторите не са актуализирали ценовите си листи.

 

Коя оферта е най-добра и коя да изберете?

Всички оферти по-горе са валидни при сключване на нов договор и придобиване на нова SIM карта. Типично. Също така предложенията на двата оператора са обвързани с планове с включен трафик за мобилен интернет, което е добре.

Лично аз съветвам да се спрете на предложение от телекома, към когото имате най-много разговори през месеца. Основната разлика е във включените минути за разговори – изобилието от които е към самия оператор. Ако говорите най-много с GLOBUL – изберете тяхната оферта, ако е VIVACOM – тяхната. При М-Тел нещата ще са аналогични и операторът най-вероятно ще пусне смартфоните с M-Tel SURF и Surf&Talk.

Разликите в цените на телефоните не са толкова фрапиращи, че да ви накарат да минете към тарифен план, който няма да отговаря на нуждите ви и от който в последствие ще имате далеч по-големи разходи.

 

към каталога на М-Тел

към каталога на GLOBUL

към каталога на VIVACOM

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer