НачалоПолезноНеограничен мобилен интернет за 2.50 лв.? Ето как да се вържете и вие...

Неограничен мобилен интернет за 2.50 лв.? Ето как да се вържете и вие...

57505
Написана от  nixanbal 23 август 2010

neogranichen_mobilen_internet_oferta_nokia_n8_

На 14 юни GLOBUL пусна допълнителните пакети за мобилен интернет GoWeb Unlimited. На 15 юни аз бях активирал своя. Днес вече трети месец ползвам неограничен интернет на телефона и лаптопа си за безумно смешните 2 лева и 50 стотинки месечно. Ето какво препоръчвам и на вас, както и причините, поради които трябва да ме послушате...

След като се оказа, че VIVACOM Easy Traffic не е за мен поради ред причини, разрових се за по-добри оферти за мобилен интернет и само след няколко дни GLOBUL ми предложи решение. Гръцкият телеком пусна пакетите GoWeb Unlimited, които се активират допълнително към абонамент. Аз например ползвам във втория си телефон карта на GLOBUL с тарифа Smart с 5 лв. месечна такса. Към нея прибавих въпросния пакет и сега съм нон стоп свързан с мрежата. Как? Четете нататък...

 

Колко струва?

Допълнителните пакети GoWeb Unlimited са четири – цените започват от 2.50 лв. и стигат до 10 лв. месечно. За най-малката такса получавате 10, а за най-голямата 100 МВ трафик на максимална скорост. След него не заплащате нищо и ползвате неограничен мобилен интернет, но при ограничена скорост – 128 kbps, което е 16 Kb/s. Това е напълно достатъчно за отваряне на сайтове, Facebook, имейл, че дори и YouTube понякога решава да зареди. Тествано е, вярвайте.

 

Какво препоръчвам аз?

Мнозина ще си кажат – 10 лв. за неограничен нет – чудно, плащам ги! Обаче моят съвет е да си активирате най-малкия пакет. Трафикът на максимална скорост е малко и в двата случая – 10 или 100 мб – ще хвъркнат бързо, така че със сигурност ще опрете до ниската скорост. Е, защо да плащате излишни пари тогава? Аз съм с пакета за 2.50 лв. месечно и съм изключително доволен. Честно казано не забелязвам никакво забавяне в зареждането на сайтове през телефона и всичко си работи на 6.

Между другото, през целия първи месец от моето ползване на пакета интернетът ми не беше ограничен и това беше проверено с програма за измерване скороста на връзката. След това се наложи слагане на картата в друг телефон и подозирам, че именно след тоя момент на GLOBUL им светна крушката.

 

Как да ползвате неограничен нет на лаптопа си за 2.50 лв?

Изключително просто е. Трябва ви телефон с карта на абонамент към GLOBUL (може с такса 5 лв., както в моя случай), на който да сте активирали допълнителния пакет за интернет за 2.50 лв. Трябват ви още лаптоп и USB кабел, с който да вържете телефона към компютъра.

Аз съм с Nokia E72 – свързвам VAIO-то с телефона чрез кабел, отварям програмата Nokia Ovi Suite (на лаптопа) и от нея ме посреща офертата – Connect your PC to the internet via your phone... или нещо такова. Т.е. предлага ми да си вържа компютъра към интернет чрез телефона.

Давам ОК и магията се получава – неограничен мобилен интернет на лаптопа за 2.50 лв. на месец, който работи и в провинцията и който ми позволява дори да тегля МР3-ки на воля, пък макар и малко по-бавно. Всъщност няма никаква магия, въпросът е да се сетиш.

 

Как да активирате пакета?

my_globul_paket_aktiviraneЗа да активирате пакета за 2.50 лв. на месец, трябва да изпратите безплатен SMS със съдържание AD10 на номер 1414. Можете също така да го направите от портала MyGlobul. Внимавайте обаче – активирането на пакета става до 24 часа след заявката – аз звънях на оператор и ме посъветва да изчакам до следобеда на следващия ден. Изчакайте и вие, иначе може да се изненадате неприятно с месечната
си сметка...

 

Ако статията ви е харесала и ви е била полезна – моля, дайте един Like и споделете линка с приятели ;)

 

Още инфо за GLOBUL GoWeb Unlimited на сайта на оператора >>

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer