НачалоНовиниНай-после: Неограничен мобилен интернет с плановете VIVACOM Net&Call

Най-после: Неограничен мобилен интернет с плановете VIVACOM Net&Call

7538
Написана от  nixanbal 29 април 2011

vivacom_netCall_tarifen_plan_mobilen_internet

Дълго се наложи да почакаме докато VIVACOM предприемат тази крачка, но най-сетне неограниченият в трафика мобилен интернет е факт и при техните планове Net&Call. Тарифите за смартфони Net&Call предлагат от 300 до 5 000 МВ включен трафик на максимална скорост, а след него потреблението е неограничено, но при по-бавна връзка - 128 kbps. Какви са останалите детайли около тях след обновлението, моля, четете по-нататък...

Всъщност бихме били твърде близо до прага на нахалството да искаме нещо повече от премахване лимита в трафика, нали? Такова изглежда е и настроението на VIVACOM и като цяло това е единствената промяна в плановете Net&Call. Но и така нещата не изглеждат никак зле, точно напротив.

Тарифата Net&Call Top с месечна такса 19.80 лв. например звучи по следния начин:

Net&Call Top – такса 19.80 лв.

1500 минути и 1500 SMS-a към мобилни номера на VIVACOM
30 минути към останалите национални оператори

750 МВ на максимална скорост
неограничен трафик при 128 kbps

Най-евтиният план в семейството – Net&Call Mini, има такса 11.80 лв. месечно и за нея получавате 300 минути и 300 SMS-а в мрежата на VIVACOM, 300 МВ мобилен интернет на максимална скорост и неограничен трафик след това при 128 kbps. Кофти е, че тук няма нито минута включени разговори към М-Тел и GLOBUL, но ако за вас важен е интернетът и най-често разговаряте с номера на VIVACOM, този план може да се окаже добро решение.

Странно впечатление обаче прави мистериозното изчезване на безплатните SMS-и, включени в пакетите Net&Call. Досега VIVACOM предлагаше равен брой такива с минутите в собствената си мрежа (например 1500 минути и 1500 SMS-а), но сега изглежда тази екстра ще бъде премахната, отстъпвайки място на неограничения интернет трафик. Хм, интересно решение, но пък кой ли разчита вече на SMS-ите, или напротив? Оказва се всъщност, че SMS-ите са си на мястото, така че купонът е пълен ;)

И докато вие умувате над предимствата и недостатъците на пролетно обновените Net&Call тарифи, аз отивам към магазина, за да се вържа с договорче. Доста време издържах без мобилен нет, след като спрях онази карта, така че – време беше! Всъщност смятам да изчакам до другата седмица, когато тази информация ще бъде обявена официално, защото не съм сигурен дали екстрите ще важат за настоящи клиенти. Предполагам, но не бих рискувал. А аз реших да мина на този план, тъй като имам най-много изходящи разговори към VIVACOM. Ако при вас положението е различно, вижте алтернативните смартфон тарифи на М-Тел и GLOBUL.

Знаете ли, че: Наскоро VIVACOM пусна нови планове с мобилен интернет на цени от 5 лв. месечно, като при подписване на договор получавате и безплатен 3G USB модем. Дейта картата може да се ползва на лаптоп, а също и на телефона, но без опция за разговори.

Honor V Purse е концептуален сгъваем смартфон, който изглежда като дамски аксесоар

На изложението IFA 2023 в Берлин току-що Honor обяви, че ще предлага в Европа сгъваемия си модел Magic V2, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer